string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Tamata sluit aan, Mahi twijfelgeval, Lindgren terug in basis.

Donderdag 21 januari 2016 om 15:43

Abel Tamata sloot donderdag tijdens de afsluitende oefensessie voor de competitiewedstrijd tegen NEC aan bij de groepstraining in Euroborg. De verdediger is vrijdagavond waarschijnlijk weer inzetbaar voor trainer Erwin van de Looi. FC Groningen trapt om 20.00 uur in eigen stadion de 19e speelronde van de Eredivisie in gang. Of Mimoun Mahi tot ‘de achttien’ behoort, wordt eveneens op de wedstrijddag beslist.

Van de Looi kan vrijdagavond tegen de Nijmegenaren in ieder geval niet beschikken over de geblesseerden Lorenzo Burnet, Jarchinio Antonia en Dino Islamovic. Verdediger Tamata viel afgelopen zaterdag – een dag voor de wedstrijd tegen FC Utrecht – op de training uit met hamstringklachten, maar sloot deze week weer aan bij de groepstraining. Tamata trainde donderdag volledig mee. Mimoun Mahi stopte daarentegen eerder dan de rest van de groep met de training.
Dun koord
“Abel is waarschijnlijk weer inzetbaar,” aldus Van de Looi op het gebruikelijke perspraatje voor de wedstrijd. “Mimoun Mahi had vanmorgen kuitklachten – de kuit werd wat stijf – en we moeten even aankijken hoe zich dat gaat ontwikkelen. De kuitblessure van vandaag is nieuw. Zijn bovenbeenblessure leek goed hersteld. Mimoun trainde weer volledig mee, maar het laat zien dat hij nog op een dun koord balanceert wat betreft zijn belastbaarheid.”
De trainer liet doorschemeren dat aanvoerder Rasmus Lindgren zijn rentree in de basiself kan maken. De Zweed viel vorige week in en is volgens Van de Looi tegen NEC fit genoeg om te starten. “Rasmus is redelijk onomstreden, is onze aanvoerder en ik heb vorige week al gezegd dat hij zich niet meer hoeft te bewijzen. Toen was hij er nog niet helemaal klaar voor, nu wel. Lindgren is een goede centrale verdediger en een belangrijke speler voor ons.”
Fit genoeg
Van de Looi lichtte toe waarom Lindgren vorige week in de ogen van de technische staf nog niet aan de aftrap kon staan. “Hij heeft wat pech gehad bij het trainingskamp en vorige week was het kantje boord wat betreft zijn fitheid. Rasmus is nu weer een week verder en inmiddels fit genoeg om te starten. Voor de overige spelers, die afgelopen zondag in de basis startten, is het morgenavond tegen NEC een mooie kans om te laten zien dat het anders moet.”

Gerelateerd nieuws.

17 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard