string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Tamata: ‘Samen met supporters iets moois van maken’.

Dinsdag 11 augustus 2015 om 14:04

FC Groningen trapt woensdagavond in Euroborg het seizoen af tegen FC Twente. Na een officieel debuut voor de Trots van het Noorden, vorige week in de strijd om de Johan Cruijff Schaal, zullen Abel Tamata en Bryan Linssen voor het eerst een competitieduel in eigen stadion spelen. Het duo staat te trappelen om te beginnen en ook spits Michael de Leeuw heeft veel zin in het nieuwe seizoen.

Tamata speelde tijdens de oefenwedstrijd tegen Southampton voor het eerst het groenwitte shirt in Euroborg. “Ik vond het tijdens die wedstrijd al leuk en ben natuurlijk als tegenstander vaker in Euroborg geweest,” zegt Tamata. “Ik heb er veel zin in om er samen met de supporters iets moois van te maken.”   
De back kwam deze zomer over van topclub PSV en is goed op zijn plek in Groningen. “Ook hier is alles heel goed geregeld en zijn de faciliteiten prima. Je kunt het wel met elkaar vergelijken. Ik ben goed ontvangen door de mensen van de club en voel me uitstekend op mijn plek.” 
In de beginfase van het seizoen is het altijd even aftasten waar je als club staat ten opzichte van de tegenstanders. Volgens Tamata is FC Groningen echter klaar om tegenstander FC Twente te ontvangen. “We hebben beelden gezien, weten hoe ze spelen en zijn er klaar voor. Natuurlijk zijn er veel wijzigingen in het team bij Twente, maar er staat nog steeds een goed team. Aan het begin van het seizoen is er altijd ruimte voor verbetering, maar vorige week hebben we al kunnen zien dat we veel kansen creëerden. We gaan morgen vol voor de winst.” 
Berichtjes
Bryan Linssen kwam over van Heracles Almelo en speelt woensdag dus tegen de rivaal van zijn oude ploeg. “Ik heb al een paar berichtjes uit Almelo ontvangen dat we ze aan moeten pakken,” lacht Linssen. “Maar nu speel ik hier en ik wil graag van iedere tegenstander winnen. Ik heb er veel zin in dat de competitie eindelijk gaat beginnen. Ik wil hier graag presteren, zal iedere week mijn uiterste best doen en ga morgen voor mijn eerste drie punten ooit in Euroborg.”
Liefhebber Michael de Leeuw kan niet wachten tot er woensdagavond om 18.30 uur wordt afgetrapt. “Ik baalde er flink van dat het zondag niet doorging, want had er heel veel zin in. Dat hebben we allemaal nog steeds, dus we zijn er klaar voor. Het grootste deel van de selectie is gebleven en men weet wat er wordt verwacht. Tegen PSV heeft iedereen kunnen zien dat we veel voetballend vermogen hebben, alleen moeten we zorgen dat we de kansen ook afmaken. Voetbal draait om goals en nu moeten we het wel afmaken.”

Gerelateerd nieuws.

6 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard