string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Tamata: ‘Reactie afwachten of ik kan spelen’.

Donderdag 21 januari 2016 om 15:35

Abel Tamata en Rasmus Lindgren stonden afgelopen zondag niet in de basis bij FC Groningen. Beiden lijken echter klaar voor een rentree tegen NEC, vrijdagavond in Euroborg. Voor Tamata is dat nog wel met een slag om de arm. “Ik doe iedere dag keihard mijn best om zo snel mogelijk weer aan te haken,” aldus de linksback.

Abel Tamata trainde donderdag weer volledig mee met de groep nadat hij vorige week vlak voor het treffen met FC Utrecht moest afhaken vanwege een hamstringblessure. “Het was een verrekking in mijn hamstring en dan moet je direct voorzichtig zijn,” vertelt Tamata. “Een kneuzing kun je er nog uitlopen, maar bij schade aan je spier is dat anders. Ik moet de reactie op de training van vandaag afwachten om te kijken of ik morgen kan spelen. Het moet helemaal goed voelen om in actie te kunnen komen, maar het gaat al een stuk beter. Ik doe iedere dag keihard mijn best om zo snel mogelijk weer aan te haken.”
Flow
NEC werd afgelopen seizoen glansrijk kampioen in de Jupiler League en promoveerde daardoor naar de Eredivisie. De Nijmegenaren waren de verrassing van de eerste seizoenshelft en wonnen vorige week bij de hervatting van de competitie van Willem II. Hierdoor staat NEC op een vijfde plaats. “Het is een meer dan volwaardige tegenstander, anders sta je natuurlijk niet op die positie,” aldus Tamata. “Ze hebben het tot nu toe goed gedaan en hebben een paar snelle spelers, waardoor ze opportunistisch kunnen spelen. We zullen daarom scherp moeten zijn; goed verdedigen en de kansen die we krijgen direct afmaken. We moeten van onze eigen kracht uitgaan en zorgen dat we weer in de ‘flow’ terechtkomen, waarin we voor de winterstop bij thuiswedstrijden zaten.”
Rasmus Lindgren stond op 20 augustus 2015 voor het laatst aan de aftrap in Euroborg en kon afgelopen zondag alvast een halfuur speeltijd opdoen, toen hij inviel bij een 4-1 achterstand tegen FC Utrecht. “Het was lekker om eindelijk weer eens te mogen spelen,” liet de Zweedse aanvoerder ook zondag al optekenen. “Op het trainingskamp viel mijn terugkeer in duigen, toen ik na een minuut al een bal keihard op mijn lichaam kreeg. Hierdoor kon ik maar één minuut spelen tegen KV Oostende.”
Recht zetten
Trainer Erwin van de Looi lijkt nu vanaf de aftrap te kiezen voor Lindgren. “Deze keer verwacht ik te spelen,” concludeerde de Zweed na de donderdagtraining. “NEC is een directe concurrent en doet het goed, maar we moeten vooral naar onszelf kijken. We hebben iets recht te zetten. Voor onze supporters, maar vooral ook richting onszelf. We hadden zondag geen grip op de tegenstander en werden tactisch afgetroefd. Dan lijkt het soms of de strijd ontbreekt. Geloof van mij dat er met de instelling van de hele groep niets mis is. We willen niets liever dan het publiek vermaken en ik heb veel zin in de wedstrijd van vrijdagavond!”

Gerelateerd nieuws.

16 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard