string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Talentendag HS’88 groot succes.

Dinsdag 05 oktober 2010 om 14:45

Woensdag 22 september heeft de eerste talentendag van dit seizoen plaatsgevonden op de velden van HS’88 in Hoogezand. Leergierige deelnemers, fanatieke FC Groningen jeugdtrainers en ouders die lekker in de zon konden toekijken, waren de ingrediënten voor een zeer geslaagde talentendag.

RVO FC Groningen/Cambuur organiseert al vele seizoenen talentendagen op verschillende locaties in de Noordelijke provincies. Ook dit seizoen kunnen spelers geboren in 1998, 1999, 2000 en 2001 zich opgeven voor één talentendag.
De eerste talentendag van het seizoen was bij HS’88. De E pupillen werden om 14.30 uur verwelkomt door A1 jeugdtrainer Paul Raveneau en vervolgens naar de juiste oefeningen gestuurd. Op het programma stonden ondermeer diverse techniekoefeningen, pass- en trapvormen en uiteraard werd er geëindigd met een partijspel. De E pupillen lieten regelmatig technische hoogstandjes zien die  ze dan wel geleerd hebben bij hun eigen vereniging, dan wel acties die ze zichzelf hebben aangeleerd op straat. Na afloop van de training kwamen alle spelers voldaan van het veld. Behalve dat ze hun voetbalkwaliteiten aan de RVO FC Groningen/Cambuur trainers en scouts hebben kunnen tonen, hebben ze ook veel bijgeleerd. 

Bart Star, spelend in de E1 van VV Aduard 2000 wist wel wat hij leukste vond.  “De eerste oefening waarin je moest reageren op de aanwijzing van de trainer was heel leerzaam. Je moest goed luisteren en dan proberen als eerste bij de juiste kleur pylon te zijn.”

Na afloop van de training kregen alle spelers een FC Groningen t-shirt en een tasje met daarin onder andere een bidon en spelerskaarten. 
Na de E-pupillen was de D-categorie aan de beurt. Zij kregen een zelfde programma voorgeschoteld en ook daar kwamen de spelers vermoeid, maar voldaan van het veld.
“De oefeningen die ik tijdens de talentendag gedaan heb ga ik vanavond meteen aan m’n trainer vertellen”  aldus een enthousiaste Bart Star.

Aanmelden?
Denk jij ook goed te kunnen voetballen, meld je dan aan voor de  talentendag van RVO FC Groningen/Cambuur in Westerbork of Leeuwarden.  Je kunt je aanmelden door het inschrijfformulier in de volgende link volledig in te vullen.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’