string(9) "claudebot"

Tadic twijfelgeval voor zaterdag.

Vrijdag 17 september 2010 om 14:06

Dusan Tadic heeft een ontstoken teen. Zijn inzetbaarheid in de wedstrijd tegen Excelsior op zaterdagavond in Euroborg is nog een vraagteken. Petter Andersson staat op reserve om zijn plek bij de selectie in te nemen.

De afgelopen vijf wedstrijden maakten telkens dezelfde zestien veldspelers deel uit van de eerste selectie. Zaterdagavond zou daarin een wijziging kunnen optreden door de blessure bij Tadic. De inzetbaarheid van de Serviër wordt op de wedstrijddag door de medische staf bekeken. Indien hij niet kan spelen, zal Petter Andersson voor het eerst sinds 25 januari 2009 weer aansluiten bij ‘de achttien’.
Geduld
Trainer Pieter Huistra blikte vooruit op het duel met de huidige nummer zes van de Eredivisie. “Eén van onze wensen is op de ingeslagen weg door te gaan. De manier waarop het publiek het afgelopen weekend is omgegaan met de wedstrijd is ons goed bevallen. Dat iedereen het geduld bewaarde, heeft mede bijgedragen tot de overwinning.”
“Vaak is het zo dat het resultaat het gevolg is van goed spel. Daarom is belangrijk dat we weten wat er nodig is om goed te spelen. En de manier waarop we een lastige tegenstander als Excelsior willen benaderen. Dat ze de gedoodverfde degradatiekandidaat zouden zijn, hebben ze tot dusver gelogenstraft. Wij moeten alert zijn voor hun counter en niet op domme momenten de bal verliezen. Ook morgenavond willen wij bepalen wat er gebeurt in Euroborg.”
Vertrouwen
Trainer Alex Pastoor van Excelsior in het programmaboekje: “Ik verwacht een interessante wedstrijd in een mooie ambiance. Euroborg is een sfeervol stadion met een prachtige grasmat. Het is een uitnodiging om er het beste van te maken. Als ik kijk naar onze vorige wedstrijden, heb ik gezien dat we nog niet eens ons beste voetbal laten zien. We lopen zeker nog niet op de toppen van de tenen en we kunnen nog groeien. Ik heb er dan ook alle vertrouwen en veel zin in.”
Doelman Luciano waakt voor onderschatting van de promovendus: “Het is een hele gevaarlijke ploeg. We moeten honderd procent geconcentreerd blijven. Ik kan me de vorige wedstrijd nog heel goed herinneren. Dat was in het seizoen dat Brian van Loo onder de lat stond. We wonnen pas ver in de blessuretijd met 3-2. … Wij zijn klaar voor deze belangrijke wedstrijd en willen steeds beter in vorm komen.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus