string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Tadic: ‘Soms is resultaat belangrijker dan goed voetbal’.

Zondag 12 december 2010 om 18:19

De 2-0 overwinning op AZ betekende dat de FC in de eerste helft van dit seizoen ongeslagen bleef in eigen Euroborg. Twee doelpunten van Tim Matavz zorgden voor drie belangrijke punten tegen een directe concurrent. Hoewel FC Groningen in de tweede helft behoorlijk onder druk kwam te staan, hield het elftal van trainer Pieter Huistra knap stand.

Verdediger Fredrik Stenman was niet verrast door de overwinning van zijn ploeg. “Wij staan boven AZ en doen het hier thuis erg goed. Ik vond dan ook dat wij de favoriet waren voor de overwinning.” Wel bekende de Zweed dat AZ, zeker in de tweede helft, veel druk zette op de verdediging van de Groningers.
Vechten
“Het was in de eerste helft een goede wedstrijd tussen twee goede ploegen,” zegt Stenman. “In de tweede helft kwamen we erg onder druk te staan, maar het stond gewoon goed achterin. Als het in balbezit niet goed gaat, moet je als team vechten. Dan hoeft het niet altijd mooi voetbal te zijn. Het is belangrijk dat we hebben laten zien ook op deze manier wedstrijden te kunnen winnen. Het team weet dat het achterin goed staat en dat we verdedigend in vorm zijn.”
Door de overwinning komt de ploeg van Huistra vier punten los te staan van AZ. Stenman: “We mogen hier best van genieten, maar de knop moet snel om. Deze overwinning is niets waard als we niet volgende week van Excelsior winnen. Een overwinning tegen een directe concurrent geeft wel veel vertrouwen.”
Mooi moment
Keeper Luciano da Silva kon zijn geluk niet op na afloop van de wedstrijd. “Dit was niet de beste wedstrijd van onze kant, maar wel één van de mooiste momenten uit mijn tijd bij FC Groningen. We stonden met de rug tegen de muur, maar hebben zo ontzettend hard geknokt. Als je dan wint, is dat prachtig. We hebben het heel goed gedaan.”
De doelman was belangrijk bij de 1-0. Hij hield de bal net voor de achterlijn tegen en voorkwam zo een corner. Uit zijn lange trap zette de FC een, uiteindelijk, doeltreffende aanval op. “Zo zie je maar dat je nooit mag opgeven. Toen ik zag dat Ivens die bal niet meer kon halen, heb ik er alles aan gedaan de bal binnen te houden. Het scheelde niet veel, maar het was net genoeg en gelukkig mochten we doorgaan.”
Team het belangrijkst
Eén van de uitblinkers aan de kant van FC Groningen was aanvaller Dusan Tadic. De Servische balkunstenaar gaf Tim Matavz een schitterende assist waarop de Sloveen voor de 1-0 zorgde. “We begonnen erg agressief omdat we wisten dat AZ een goed team heeft. Daarom ben ik ook erg blij met de overwinning.” Tadic reageerde gelaten op de complimenten over zijn spel. “Niemand is belangrijker dan FC Groningen. Het is het belangrijkste dat het team wint en daar moet ik me honderd procent voor geven.”
Zeker in de periode dat AZ op het doel van FC Groningen begon te drukken, kreeg de Trots van het Noorden de bal moeizaam bij de aanvallers. Tadic maakte veel meters en verzette veel werk. “Als het team het nodig heeft, moet ik vechten. Natuurlijk heb ik het liefst de bal aan de voet, maar soms is het resultaat belangrijker dan goed voetbal.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard