string(9) "claudebot"

Tadic: ‘Ik ben blij met FC Groningen’.

Dinsdag 08 juni 2010 om 17:39

Dusan Tadic werd dinsdagmiddag in Euroborg gepresenteerd aan pers, sponsors en andere belangstellenden. De 21-jarige Serviër zal komend seizoen het rugnummer 10 dragen. Met de overgang van FK Vojvodina naar FC Groningen is een bedrag van 1,1 miljoen euro gemoeid.

Tadic’ laatste woorden aan de verzamelde pers waren reeds in het Nederlands: “Ik ben blij met FC Groningen.” Eerder had hij uit de doeken gedaan hoe hij de afgelopen dagen in Groningen had beleefd. “Ik heb goede berichten gehoord,” aldus de aanvoerder van Jong Servië. “Ik heb gehoord van aanbiedingen van clubs uit Duitsland, Spanje, Rusland en Italië. Maar ik denk dat het voor mij op dit moment het beste is om bij FC Groningen te spelen. Het geld dat ik kan verdienen is op dit moment niet het belangrijkste. Ik wil elke week spelen.”
Volle stadions
Via een bekende van voormalig FC-speler Goran Lovre heeft hij al veel goede dingen gehoord over de club en de mensen binnen de club. “Het lijkt me mooi om voor veel publiek te spelen. Bij mijn oude club Vojvodina zitten meestal zo’n 3.000 supporters op de tribune. Alleen bij Partizan en Rode Ster zit het een stuk voller. In dit stadion en bij veel clubs in Nederland zitten er elke keer meer dan 20.000. Dat lijkt me een geweldige ervaring.”
Helemaal vreemd met zoveel publiek is de Serviër nu ook weer niet. “Ik heb op het EK onder-21 in Zweden vorig jaar gespeeld voor veel publiek. Daar heb ik onder meer tegen Zweden gespeeld waar Marcus Berg toen speelde. Helaas verloren we van hen. En op de Olympische Spelen in Beijing zaten we in een poule met Argentinië, Ivoorkust en Australië.”
Tadic was bovendien al bekend met de club FC Groningen. “Toen Groningen een paar jaar terug tegen Partizan Belgrado speelde in de voorronde van de UEFA Cup heb ik dat meegekregen en ik volg de Nederlandse competitie op tv. Voor jonge spelers is de Eredivisie een goede competitie. Ik ben heel blij met deze transfer.”
Creativiteit
Manager technische zaken Henk Veldmate toonde zich tevreden dat FC Groningen Tadic heeft weten te contracteren. “Tadic is een voetballer, die precies in het profiel en het beleid van de club past. Hij is een jonge, talentvolle speler, die zich bij FC Groningen nog verder kan ontwikkelen. Voor zijn relatief jonge leeftijd heeft hij niettemin al een zeer behoorlijke staat van dienst en de nodige ervaring. Als je op deze leeftijd al twee A-interlands voor een voetballand als Servië achter je naam hebt staan, dan zegt dit iets over de potentie van deze speler.”
“De kwaliteiten van Tadic voegen echt iets toe aan de selectie zoals we die momenteel aanwezig is in Groningen. Hij is een speler met creativiteit en een actie in huis. Daardoor zal het spel van de ploeg minder voorspelbaar worden. Hij heeft een zeer goede techniek en gebruikt de trucs die hij in huis heeft vooral functioneel en kan behalve met ‘zijn linker’ ook met rechts uit de voeten. Bovendien is hij in staat te versnellen aan de bal. We zijn er trots op dat Dusan heeft gekozen voor FC Groningen.”

Gerelateerd nieuws.

20 uur geleden

Strijd op het Shuffleboard

23 uur geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus