string(9) "claudebot"

Tadic: ‘Iedereen kan een stuk beter’.

Zaterdag 10 maart 2012 om 22:11

FC Groningen verloor zaterdagavond het treffen met concurrent Vitesse. De Arnhemmers waren met 3-1 te sterk voor de Groningers. Een teleurstellende avond dat resulteerde in sombere gezichten bij de spelers. De FC zit in een moeilijke periode, antwoorden zijn dan ook niet gemakkelijk te geven.

“We zitten al een tijdje in een moeilijke fase,” beaamt Maikel Kieftenbeld. “Tegen PSV hadden we een opleving en ook de wedstrijd van vorige week bij Feyenoord gaf hoop. Maar dan moeten we thuis wel winnen van een concurrent. Het zit ons niet mee en dan is de teleurstelling iedere keer erg groot. We werken gedurende de week keihard naar een wedstrijd toe en als je dan elke keer verliest, maakt dat het voetballen niet leuk.”
Energie
Het was voor Kieftenbeld lastig de vinger op de zere plek te leggen. “We geven de tegengoals te gemakkelijk weg en dan is het in deze fase heel moeilijk om iets om te draaien. Iedereen speelt wel met energie, dat zag je na ons doelpunt. Het publiek gaat er achter staan en er komt iets los. Na de penalty komen we bijna op 2-2 via een kopbal op de lat. Als die bal erin gaat, win je wellicht ook nog. Het ligt allemaal heel dicht bij elkaar. We zijn dan ook zeker nog niet kansloos voor het behalen van de play-offs, maar dat het anders moet, is duidelijk.”
Blijven vechten
Dusan Tadic bracht FC Groningen via een strafschop weer terug in de wedstrijd. De thuisploeg ging op zoek naar de gelijkmaker, maar kreeg de beslissende 3-1 vlak voor tijd om de oren. “Dat hoort bij voetbal. We zitten in een moeilijke periode en het is lastig te verklaren waarom. Ik denk dat we vandaag aardig startten, maar na die tegengoal zakt het in en veranderd de wedstrijd. Ondanks dat we honderd procent geven, lukt het niet. We moeten sterk blijven en blijven vechten.”
“Aan de andere kant moeten we ook kritisch zijn. Het geluk ontbreekt, maar geluk moet je ook verdienen. Dat doen we op dit moment niet. Ik denk dat we allemaal een stuk beter kunnen dan dat we laten zien. Ik ook. We moeten goed in de spiegel kijken waar het aan ligt.”
Debuut
Lichtpuntje van de avond was het debuut van verdediger Luis Pedro in de Eredivisie. Luis Pedro is de vierde speler uit de B-kern die dit seizoen zijn debuut maakt in het eerste elftal. Een mooi moment voor de speler en de jeugdopleiding van FC Groningen. “Aan de ene kant ben ik natuurlijk heel blij met mijn debuut, aan de andere kant ben ik teleurgesteld met de nederlaag.” Luis Pedro wist dat hij de laatste weken steeds dichter tegen zijn debuut aanzat. “Tijdens de training kreeg ik af en toe een hesje en speelde met de basis mee. Vrijdag kreeg ik het hesje niet en dus wist ik dat ik niet zou starten.”
“In de 79ste minuut werd ik tijdens een warming up geroepen. Je droomt je hele leven van je eerste minuten in het eerste. Dat doel is nu bereikt, maar met een overwinning was het een stuk leuker geweest. Het is extra zuur omdat dit een zogenaamde zespuntenwedstrijd was. Het was dan ook vooral stil in de kleedkamer.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus