string(9) "claudebot"

Svejdik: ‘Ik geef bijna nooit assists’.

Zondag 09 november 2008 om 17:19

FC Groningen beleefde een gemakkelijke middag in Euroborg tegen FC Volendam (5-0). Aan de basis van de overwinning stonden de assists van Ondrej Svejdik. Koen van de Laak was twee keer doeltreffend.

Door afwezigheid van Sepp De Roover mocht verdediger Ondrej Svejdik tegen FC Volendam opdraven als rechtsback. Eerder dit seizoen speelde de multifunctionele verdediger al aan de linkerkant en in het centrum.
De positie van rechtervleugelverdediger lijkt de Tsjech goed te liggen, want met de voorzetten op de 1-0 en de 3-0 stond hij aan de basis van de overwinning. Svejdik: “Het is voor mij erg leuk, ik geef bijna nooit assists. Er kwam aan de zijkanten erg veel ruimte en dan kun je als rechtsback induiken.”
Toch wil Svejdik niet met de eer aan de haal. “We hebben natuurlijk ook heel goede voorhoedespelers. Die de ballen er mooi inschieten. Verder wilde het team erg hard werken, dat hebben we teruggezien. Ik ben nu ook best wel moe.”
Koen van de Laak bekroonde de basisplaats, die trainer Ron Jans de middenvelder weer toebedeelde, met twee doelpunten. Tot op heden was Van de Laak vaak nog de man van de eindpass. “Ja, maar deze twee kon ik ook niet meer afgeven,” lachte de aanvoerder van vanmiddag. “Iedereen vindt het natuurlijk leuk om te scoren, maar voor mij maakt het niet zo`n groot verschil of ik nu een assist geef, of scoor.” Over de tegenstander uit Volendam was Van de Laak duidelijk. “Ik vond ze niet best voetballen.”
Van de Laak was meer tevreden over hoe FC Groningen de kleedkamer uit kwam voor de tweede helft. De wedstrijd tegen Sparta Rotterdam, waar Van de Laak overigens niet bij was, zat het team wel in het achterhoofd.
“Als het 3-0 blijft, gaan de mensen toch met een ontevreden gevoel naar huis. De tweede helft tegen Sparta was toen niet best, gelukkig hebben we dat nu beter gedaan en nog twee keer gescoord.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus