string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Svejdik: ‘Deze uitkomst is geen verrassing voor me’.

Dinsdag 06 oktober 2009 om 11:40

Passend bij zijn karakter reageert Ondrej Svejdik monter op de zware knieblessure die hij afgelopen zaterdag opliep in de competitiewedstrijd tegen ADO Den Haag. De Tsjech scheurde de voorste kruisband in zijn linkerknie af en wacht een operatie en een maandenlange revalidatie. “Ik heb me er bij neergelegd.”

Het duel in Den Haag was slechts een kwartier oud toen Ondrej Svejdik heel ongelukkig neerkwam na een luchtduel met zijn tegenstander Milic. Even daarvoor moest de 26-jarige verdediger zich al laten behandelen aan dezelfde knie waarin nu de kruisband kapot is. “Bij het eerste duel”, kijkt Svejdik terug, “verdraaide ik mijn knie na een duel met Milic waarbij ik verkeerd op de grond terecht kwam. Ik had toen veel pijn, maar die trok eigenlijk ook snel weer weg en ik gaf aan onze verzorger Henk Hagenauw aan dat ik wel verder kon spelen.”
Helemaal mis
Even later was het echter helemaal mis. “Ik ging het duel aan en bij het neerkomen, ging het fout”, reconstrueert Svejdik. “Ik ging volledig door mijn knie en had direct het gevoel dat alles in de knie kapot was. Ik kon mijn been niet meer bewegen en ik had heel veel pijn. Misschien is het probleem toch wel bij die eerste situatie ontstaan en was dat de reden voor de instabiele knie bij de landing op de grond in de tweede situatie. We zullen het nooit weten.”
Berust
Dinsdagmiddag werd er in Assen een MRI-scan van de linkerknie gemaakt en de diagnose was helder. Svejdik berust. “Ik had het wel verwacht. Ik had met alles rekening gehouden. Deze uitkomst is geen verrassing voor me, eerder een bevestiging van wat ik zaterdagavond direct voelde. Ik heb het geaccepteerd en me er bij neergelegd. Het gaat redelijk goed met me. Ik wil positief blijven.”
Bizar
Svejdik kan zelfs al grapjes maken als hij constateert dat zijn buurman Petter Andersson eveneens met kruisbandletsel uit de roulatie is. Dat gebeurde vorige week bij een wedstrijd van Jong FC Groningen.  “Tim Matavz woont ook bij ons in hetzelfde appartementencomplex, we moeten hem dringend adviseren te verhuizen, want dit is wel heel bizar.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard