Suslov succesvol met Slowakije

16 november 2020 / vandaag

Slowakije heeft zich geplaatst voor de EK-eindronde, komende zomer. Tomas Suslov maakt in deze interlandperiode onderdeel uit van de Slowaakse A-selectie en mocht dus het feestje meevieren. Ook Ko Itakura en Azor Matusiwa zijn met hun nationale team op pad.

Tomas Suslov was getuige van de plaatsing van Slowakije voor de EK-eindronde komende zomer. De Slowaken versloegen in de play-offs Noord-Ierland in Belfast met 1-2. Zondag boekte Slowakije opnieuw sportief succes door thuis met 1-0 te winnen van Schotland in de Nations League. Bij beide wedstrijden bleef Suslov aan de kant. De pas 18-jarige aanvallende middenvelder van FC Groningen krijgt woensdag alsnog de kans om in deze interlandperiode zijn debuut te maken in het A-team van Slowakije. De ploeg treedt dan in Tsjechië aan, opnieuw in het kader van de Nations League.

Ko Itakura
Verdediger Ko Itakura speelt met Japan twee oefenwedstrijden in het Oostenrijkse Graz. Afgelopen vrijdag kwam de centrale verdediger van FC Groningen negentig minuten in actie tegen Panama (1-0 zege) en dinsdag staat een oefenduel met Mexico op het programma. Itakura heeft tot nu toe vier caps achter zijn naam staan.

20200913FCGroningenPSV051

Azor Matusiwa
Azor Matusiwa begon zondagmiddag in de basis bij het EK-kwalificatieduel van Jong Oranje. De tweede aanvoerder van FC Groningen vormde een koppel op het middenveld met voormalig FC-speler Ludovit Reis. De ploeg van bondscoach Erwin van de Looi en assistent Marcel Groninger versloeg in Almere Wit-Rusland met 5-0. Kaj Sierhuis (ex-spits van de Trots van het Noorden) scoorde drie keer, zijn tweede hattrick op rij voor Jong Oranje. Ook een andere ex-FC’er kwam binnen de lijnen, Deyovaisio Zeefuik. Jong Oranje heeft het EK-ticket al op zak en na negen poulewedstrijden nog altijd de volle honderd procent score met de indrukwekkende doelcijfers 45-3. Woensdag is de afsluitende groepswedstrijd in Portugal.

Soeverein aan de bal tegen Feyenoord
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws