Suslov maakt indruk bij debuut voor Jong Slowakije.

Woensdag 14 oktober 2020 om 10:00

Verdediger Ko Itakura en aanvallers Jørgen Strand Larsen en Tomas Suslov waren deze interlandperiode op pad met respectievelijk Japan, Jong Noorwegen en Jong Slowakije. Vooral de aanvallend ingestelde jongelingen maakten een goede indruk tijdens de interlands.

Tomas Suslov debuteerde afgelopen donderdag (8 oktober) voor Jong Slowakije als invaller in de thuiswedstrijd tegen Jong Azerbaijan. De Groninger was met zijn 18 jaar de jongste speler aan de kant van de thuisploeg. Suslov kwam na een uur spelen in het veld en was twee minuten na zijn invalbeurt direct belangrijk met een assist. De aanvaller hield na een actie in het strafschopgebied goed het overzicht en trok de bal voor het doel.

Jong Slowakije won de EK-kwalificatiewedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Azerbaijan uiteindelijk door een doelpunt ver in blessuretijd. Weer was Suslov als aangever betrokken bij de goal. Ditmaal werd een corner van de jonge aanvaller van FC Groningen in het doel gewerkt, 2-1.

Afgelopen maandag (12 oktober) ging Jong Slowakije in Strasbourg op bezoek bij Jong Frankrijk. Suslov kreeg na zijn goede invalbeurt van een paar dagen geleden een basisplaats toegewezen tegen het topland en speelde in totaal 82 minuten. Frankrijk won met 1-0 van Slowakije onder-21, dat zeker na rust goed partij bood aan de Fransen.

strand larsen actie

Jørgen Strand Larsen ging in de EK-kwalificatiestrijd vorige week vrijdag (9 oktober) met Jong Noorwegen op bezoek bij Jong Portugal. De spits van FC Groningen begon voor de tweede achtereenvolgende keer in de basisopstelling bij Jong Noorwegen. Strand Larsen scoorde tien minuten voor rust. De Noor zette uitstekend druk op de verdediging, veroverde de bal, snelde richting doel en scoorde met een mooie stift. Strand Larsen kon niet voorkomen dat Jong Noorwegen uiteindelijk met 4-1 verloor. Dinsdagavond zou Jong Wit Rusland op bezoek komen in Noorwegen, maar dat EK-kwalificatieduel werd afgelast.

Japan – met Ko Itakura in de selectie – speelde afgelopen periode twee oefeninterlands in Nederland. Afgelopen vrijdag (9 oktober) kwam de verdediger niet in actie tijdens de wedstrijd tegen Kamaroen, 0-0. Dinsdagmiddag speelde Japan vriendschappelijk tegen Ivoorkust, wederom bleef Itakura 90 minuten op de bank. Japan won met 1-0 door een doelpunt in blessuretijd.

Naast het bovengenoemde drietal waren meerdere spelers uit de Opleiding geselecteerd voor vertegenwoordigende teams van Oranje. Deze wedstrijden en trainingsstages werden echter allemaal afgelast vanwege de huidige coronamaatregelen.