string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Supportersvereniging op de bres voor Breath Ukraine.

Zaterdag 12 maart 2022 om 18:00

De Supportersvereniging FC Groningen springt op de bres voor stichting Breath Ukraine. In de oorlog die momenteel woedt in Oekraïne worden kinderen niet ontzien. Breath Ukraine zet zich in voor kinderen in het land dat geteisterd wordt door oorlog en verwoesting. Voormalig FC’er Evgeniy Levchenko is bestuurslid van de stichting. De Supportersvereniging FC Groningen gaat vanaf vandaag tot en met vrijdag 18 maart loten verkopen waarbij de opbrengst in het geheel gaat naar Breath Ukraïne. Ook is het mogelijk om los te doneren.  

levchenko

De Supportersvereniging FC Groningen gaat de komende week in totaal 2250 loten verkopen a €2,- per stuk. De actie loopt tot en met vrijdag 18 maart of zolang de voorraad strekt. In samenwerking met FC Groningen zijn er mooie prijzen gekoppeld aan de verloting. Supporters die iets extra’s willen doen voor Breath Ukraine kunnen een donatie doen via de webshop van de Supportersvereniging.
 
Stichting Breath Ukraine zet zich in voor straatkinderen en weeskinderen in Oekraïne. Kinderen die er helemaal alleen voor staan. De stichting doet er alles aan om deze kansarme kinderen goed op te vangen en in veiligheid te brengen. Dat gebeurt al jaren, maar momenteel na de inval van Rusland en de oorlog die er gaande is, is extra hulp hard nodig.
 
Na het zien van aangrijpende beelden en het horen van de angstaanjagende verhalen besloot ook het bestuur van de Supportersvereniging FC Groningen in actie te komen voor Oekraïne. “We hebben natuurlijk de algemene actie gezien voor Giro 555 waar gelukkig al ongelooflijk veel geld is opgehaald,” zegt voorzitter van de Supportersvereniging John de Jonge.
 
“Onze oud-speler Evgeniy Levchenko is de laatste dagen veel in het nieuws waarbij zijn verhalen diepe indruk maken. Als FC-supporters gaat Levchenko ons uiteraard extra aan het hart. Hij streed voor onze club op het veld en nu willen wij hem helpen in een nog veel heftigere strijd. Daarom hebben we gekozen ons in te zetten voor Stichting Breath Ukraine.”

Iedere FC-supporter is vrij om mee te doen aan de verloting en daarnaast is het mogelijk om via de webshop van de Supportersvereniging een extra donatie te doen voor Stichting Breath. “Vanwege regelgeving kunnen we maximaal 2250 loten verkopen. De komende week gaan we via onze kanalen op social media dagelijks een van de mooie prijzen bekendmaken. De actie loopt tot vrijdag 18 maart en daarna zal er een datum worden geprikt om de verloting te doen. Deze zal live via Facebook worden uitgezonden.” 
Klik hier voor het kopen van een lot of het doen van een donatie

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’