string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Supportershome alleen toegankelijk met ledenpas.

Vrijdag 25 september 2009 om 13:08

De Supportersvereniging FC Groningen is genoodzaakt om extra maatregelen te treffen voor het Supportershome. Sinds 1 juli 2008 is het rookverbod van kracht zo ook voor het Supportershome.

Ondanks dat de vereniging alle mogelijke middelen heeft ingezet om het rookverbod na te leven zijn er nog altijd bezoekers die dit verbod negeren.

Na herhaaldelijke waarschuwingen na afloop van de thuiswedstrijd tegen PSV ging het wederom mis waarop het bestuur van de vereniging besloot om het Supportershome voortijdig te sluiten. Inmiddels heeft de vereniging advies ingewonnen bij diverse instanties en worden voor de eerstkomende thuiswedstrijd tegen Vitesse maatregelen genomen.

De Supportersvereniging heeft een professioneel beveiligingsbedrijf ingehuurd, die na afloop van de wedstrijd tegen Vitesse, alle leden zal controleren op een geldige ledenpas. Niet-leden zullen GEEN toegang krijgen tot het Supportershome. Daarnaast zal streng worden toegezien op het naleven van het rookverbod en het respectvol behandelen van het barpersoneel en vrijwilligers van de vereniging. Indien dit niet wordt nageleefd, is de vereniging genoodzaakt om een lokaalverbod op te leggen aan de overtreder.

Wel lid, geen ledenpas
Leden die momenteel niet in het bezit zijn van een ledenpas kunnen, na registratie, voor aanvang van de wedstrijd een dagkaart afhalen in het Supportershome. De leden die hiertoe niet in staat zijn, kunnen na afloop van de wedstrijd een dagkaart afhalen bij de ingang die zich aan de kant van de Jumbo Supermarkt bevindt. De dagkaart is persoonsgebonden en alleen geldig op zondag 27 september 2009.

De Supportersvereniging FC Groningen betreurt het dat deze maatregelen genomen moeten worden, maar is hiertoe helaas genoodzaakt aangezien het bestuur wil instaan voor haar vrijwilligers. Als we deze maatregelen niet nemen dan kunnen we het Supportershome op termijn sluiten. We hopen dat deze maatregelen voldoende zijn voor een ordentelijk verloop in het Supportershome.

Na deze wedstrijd volgt een evaluatie van de genomen maatregelen en vindt eventuele bijsturing plaats voor de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. Ook voor deze wedstrijd zal wederom een toegangscontrole uitgevoerd worden.

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’