string(9) "claudebot"

Supporters voetballen tegen Oud FC tijdens Open Dag.

Dinsdag 20 juli 2010 om 14:40

In de 290ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op het toernooi van de eerste selectie in Portugal, kondigt hij een bijzondere wedstrijd aan tijdens de Open Dag en onthult hij de naam van de presentator van de spelerspresentatie op die dag.

“De afgelopen dagen was op deze website uitgebreid te lezen hoe de trip van de eerste selectie naar Portugal is verlopen. Met een ongekende vertraging op de heenreis op woensdag en donderdag, via allerlei omwegen, was de voorbereiding op het toernooi in Guimaraes niet optimaal. Niettemin heeft de ploeg van trainer Pieter Huistra twee leerzame oefenwedstrijden kunnen spelen tegen achtereenvolgens Vitória Sport Clube de Guimaraes en de Portugese landskampioen Benfica. Daarnaast is er ook nog getraind. Het toernooi en de trainingen hebben er voor gezorgd dat ploeg en staf elkaar nog beter hebben leren kennen en in deze fase van de voorbereiding kunnen we dan ook spreken van een zeer nuttig trainingskamp.”
Oefenwedstrijd
“Selectie, staf en begeleiding zijn afgelopen nacht (van maandag op dinsdag – red.) teruggekeerd in Nederland. Komende week wachten in Sappemeer en Aduard weer oefenwedstrijden op Groningse bodem. Zaterdag is om 15.00 uur BV Veendam de tegenstander en volgende week dinsdag treffen we om 19.00 uur FC Volendam.”
“Vanaf morgen (woensdag – red.) sluiten ook de WK-gangers Thomas Enevoldsen en Tim Matavz weer aan bij de groep. Op keeperstrainer Ruud Hesp na – hij meldt zich weer op woensdag 28 juli – is de selectie en staf nu compleet en wordt er toegewerkt naar de seizoensopening in de Eredivisie op zondag 8 augustus, tegen Ajax in Euroborg.”
Open Dag
“Een week eerder staat de Open Dag gepland. Via deze website hebben we al aangekondigd dat RTV Noord de hele dag opnames en uitzendingen zal verzorgen in en om Euroborg, maar nieuw in het programma is een speciale wedstrijd. Een team van supporters en sponsors zal het namelijk op zondagmiddag 1 augustus in het stadion opnemen tegen Oud FC Groningen. Dat belooft een bijzonder duel te worden, met elk vier vertegenwoordigers uit de volgende geledingen: de Supportersvereniging, Z-Side, Groningen Fanatics en de businessclub van FC Groningen.”
“De spelerspresentatie en het forum zullen worden gepresenteerd door Mark van Rijswijk, nu commentator/verslaggever bij Eredivisie Live, maar zijn journalistieke carrière – na zijn studie in Groningen – begonnen bij de lokale omroep OOG Radio. Klik hier voor het programma van de Open Dag.”
FC Groningen Voetbalkamp
“Afgelopen vrijdag werd het eerste FC Groningen Voetbalkamp afgesloten. De eerste editie van het door Organisatiebureau FC Groningen opgezette kamp op de velden van vv Gomos in Norg mag een succes worden genoemd. De 66 deelnemende kinderen hebben genoten van het gevarieerde programma. Naast alle trainingen en voetbalspelletjes bezocht het gezelschap de oefenwedstrijd van FC Groningen tegen FC Dordrecht in Harkstede en kregen zij op hun beurt bezoek van elf eerste selectiespelers en trainer Pieter Huistra. Daarnaast verzorgde Jong FC Groningen, onder leiding van trainer Dick Lukkien, een demonstratietraining voor de deelnemers van het kamp. De technisch coördinator van het FC Groningen Voetbalkamp was René Wollerich.”
Cameraplatform
“Met ingang van komend seizoen zal er een nieuwe positie komen van het cameraplatform voor de televisieregistratie in Euroborg. Het cameraplatform verhuist vanuit de nok van het stadion naar de eerste skyboxlaag. Door de minder hoge stand van de camera’s worden de beelden vanuit Euroborg aanzienlijk verbeterd. De nieuwe camerapositie zal leiden tot een betere tv-registratie en een meerwaarde voor de exposure van de reclame-uitingen op de shirts van FC Groningen en de LED-boarding.”
FC Groningen Junior Club
“Alle leden van de Junior Club en de Green White Bengels ontvangen eind deze week de informatiebrief voor het komende seizoen. Anders dan voorgaande jaren zit er bij deze informatiebrief niet een nieuw pasje. De pasjes van het afgelopen seizoen blijven namelijk geldig. Leden die niet meer over hun pasje beschikken, kunnen contact opnemen met de Junior Club. Met de Junior Clubpas krijgen leden korting in de Fanshop en kunnen ze gebruik maken van speciale acties die te vinden zijn op de website van de Junior Club onder het kopje ‘acties’.”
Businesspassen
“Morgen (woensdag – red.) en donderdag kunnen sponsorrelaties van FC Groningen de nieuwe businesspassen komen afhalen in Euroborg. De commerciële afdeling geeft hieraan een extra draai, waar zowel de sponsor als de club beter van kan worden. De afgelopen weken heeft de commerciële afdeling goede resultaten behaald, maar er kunnen altijd nog nieuwe businessclubleden bij. Hiervoor wil FC Groningen gebruik maken van het netwerk van onze sponsorrelaties. Indien bij het afhalen van de nieuwe businesspassen een potentiële nieuwe sponsor – of diens gegevens – worden aangedragen, dan mag het bestaande lid aan een rad van fortuin draaien en maakt die sponsor kans op leuke prijzen.”
Seizoenkaarten
“De seizoenkaarten voor de supporters worden eind juli per post toegestuurd. Overigens zijn er aan de Supportersbalie in Euroborg de laatste seizoenkaarten te koop. Voor (seizoen)clubcardhouders start de losse kaartverkoop voor de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen tegen Ajax op zaterdag 24 juli. Indien na een week de losse kaarten nog niet zijn verkocht, zal vrije verkoop plaatsvinden voor het Eredivisieduel, dat op zondag 8 augustus om 14.30 uur in Euroborg zal worden gespeeld.”
“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

18 uur geleden

Strijd op het Shuffleboard

21 uur geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus