string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Supporters kiezen twee tribunenamen in Euroborg.

Donderdag 15 september 2011 om 11:50

Begin augustus heeft FC Groningen de Oosttribune in Euroborg vernoemd naar clubicoon Piet Fransen. Bij die gelegenheid kondigde algemeen directeur Hans Nijland aan dat ook de Noord- en de Zuidtribune een passende naam uit de 40-jarige historie van de club zouden gaan krijgen. De supporters van de club gaan deze namen zelf kiezen.

FC Groningen heeft hiervoor een campagne opgezet. Nadat de club zelfstandig de Piet Fransen Tribune in het leven heeft geroepen, is het woord nu aan de supporters. Uiteindelijk zullen de seizoenkaarthouders van de club uit een Top-5 van aangedragen namen een keuze maken voor de naamgeving van zowel de Noord- als de Zuidtribune.
Namen
Iedereen – van jong tot oud, van seizoenkaarthouder tot voetballiefhebber – die suggesties heeft voor de namen, die in aanmerking zouden moeten komen voor een tribunevermelding, kan die aandragen middels een speciaal voor deze campagne aangemaakt e-mailadres van de club, te weten: tribunenamen@fcgroningen.nlAlle denkbare namen, gelieerd aan FC Groningen, zijn daarbij toegestaan. Het hoeven dus niet alleen namen te zijn van (voormalige) spelers, ook namen van ex-trainers en van bestuurders zijn een optie.
Etappes
De verkiezing van de twee tribunenamen in Euroborg verloopt in twee etappes. Vanaf donderdag 15 september kunnen de mensen – niemand uitgezonderd – per e-mail twee opties aandragen. Dit kan tot vrijdag 30 september. Op die dag zal FC Groningen bekend maken wat de Top-5 is van de meest veelvuldig aangedragen namen. Daarna krijgen uitsluitend seizoenkaarthouders, via een speciaal hiervoor ingericht deel op deze website, exclusief de kans op twee namen uit de lijst van vijf te stemmen.
De termijn van deze tweede etappe sluit op donderdag 20 oktober. Rondom de competitiewedstrijd FC Groningen – FC Twente op zondag 23 oktober zal de Trots van het Noorden bekendmaken op welke twee namen het meest is gestemd en dus een vermelding op de Noord- en Zuidtribune krijgen. Op die dag zal tevens de Piet Fransen Tribune in Euroborg officieel in gebruik worden genomen.
Toelichting
Algemeen directeur Hans Nijland licht toe hoe de club tot deze procedure is gekomen. “Wij vinden dat alle mensen, meer of minder betrokken bij FC Groningen, de kans moeten krijgen mee te denken over de namen voor de tribunes in Euroborg. Daarom stellen wij eenieder in de gelegenheid met suggesties te komen. Maar omdat wij ook vinden dat de huidige seizoenkaarthouders wel op een tribune zouden moeten komen te zitten, waarmee zij zich kunnen identificeren, ligt de uiteindelijke keuze voor de twee tribunenamen in hun handen. Op deze manier denken wij iedereen letterlijk en figuurlijk op een juiste wijze een stem in het besluitvormingsproces te geven.”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’