Super Saturday voor Opleiding eindigt in mineur.

Zaterdag 26 februari 2022 om 17:58

Drie teams uit de Opleiding speelden zaterdag voor promotie of een kampioenschap. Op Super Saturday ging FC Groningen onder-21 op bezoek bij Feyenoord, speelde Onder-18 in Den Haag tegen ADO en ontving Onder-16 concurrent AFC’34 op Corpus. Wat een sportief hoogtepunt in het seizoen had moeten worden, eindigde voor alle FC-ploegen is een flinke sof.

JW202110236047

Het eerste deel van de wedstrijd van FC Groningen onder-21 was voor de Trots van het Noorden. Spits Alex Mortensen en rechtsbuiten Jens Schraven liepen na een kwartier spelen op de laatste man van Feyenoord af. Mortensen kreeg de bal echter net niet bij de vleugelaanvaller. Kort daarna was Nathan Holder vanuit een corner dichtbij de voorsprong. In de loop van de eerste helft gingen beide teams steeds meer gelijk op, maar er werd niet gescoord, 0-0 bij rust.

De Onder-21 begon ook uitstekend aan de tweede helft. Schraven kwam goed door aan de rechterkant en legde de bal terug op Tika de Jonge, die de bal van dichtbij tegen de keeper aan schoot. Daarna werd Feyenoord sterker en kreeg de beste kansen. Dat leverde uiteindelijk ook de 1-0 op.

De Trots van het Noorden deed er vervolgens alles aan om de twee felbegeerde doelpunten te maken. De lange verdediger Tim Betzema werd naar voren gestuurd als stormram, maar na het laatste fluitsignaal stond de 1-0 helaas nog steeds op het scorebord. Die uitslag was derhalve niet genoeg om najaarskampioen te worden.

Opstelling Onder-21: Baron, Haddad, Hettinga, Betzema, Mjaki, Holder, Valente, Schraven, De Jonge, Tounekti, Mortensen.
Bank: Petiet, Talo, Hamelink, Gomes.

photo1645895138

Onder 18
FC Groningen onder-18 ging met de wetenschap dat het aan een punt genoeg had om te promoveren naar Divisie 1 op bezoek bij ADO Den Haag. De ploeg van trainer/coach/manager Paul Matthijs begon sterk aan het duel met veel druk naar voren. Het leverde meerdere kansen op voor de FC waarvan de grootste voor Fofin Turay. Aan de andere kant stond keeper Jasper Meijster zijn mannetje bij mogelijkheden voor ADO.

De FC kreeg een strafschop na ruim een half uur spelen, maar de inzet van Thijmen Blokzijl in de linkerhoek werd gepakt door de keeper. Direct daarna kon Brian Jahren zijn ploeg op voorsprong zetten, maar ook hij zag het schot gepakt door de doelman. ADO Den Haag verzilverde wel een strafschop en kwam in de tweede helft op voorsprong. De Hagenaars kwamen na 65 minuten spelen zelfs op 2-0. Hoewel Blokzijl het duel weer spannend maakte 2-1, kwam de gelijkmaker niet en dus ook geen promotie.

Opstelling Onder-18: Meijster, Oosterhof, Blokzijl, Mariani, Prins, Schreuders, Muller, Jahren, Van der Werff, Turay, Van Bergen.
Bank: Van de Wetering, Laansma, Eggens, Kelder.

Onder16

Onder 16
FC Groningen onder-16 speelde op Sportpark Corpus den Hoorn in een rechtstreeks duel met AFC’34 om het kampioenschap. Bij winst zou de ploeg van trainer/coach/manager Björn Zwikker de titel binnenslepen. FC Groningen onder-16 kreeg na bijna een half uur spelen de eerste kans van de wedstrijd, maar een hoekschop van Mark Hoekstra viel net niet binnen. Vlak voor rust moest de ploeg twee dompers kort achter elkaar verwerken. AFC’34 zette de FC op achterstand. Direct daarna mocht Jari Kolthof aanleggen vanaf elf meter, maar de strafschop werd gemist.

Invaller Lukas Nieuwenhuis maakte na een uur spelen gelijk en daarmee had de Trots van het Noorden nog één goal nodig om kampioen te worden. Hoewel het team hard bleef strijden en nadrukkelijk op zoek ging naar de treffer, viel het doelpunt niet en eindigde het duel in 1-1. Tegenstander AFC’34 werd door dit resultaat kampioen.

Opstelling Onder-16: Van Dijk, Deenen, Leicester, Bouland, Speelman, Doesburg, Dillema, Schut, Kolthof, Holder, Hoekstra.
Bank: Nieuwenhuis, Hoorndijk, Veldhuis, Wilkerson, Bonevacia, Tuil, Van Noort, Dumbuya.