string(9) "claudebot"

Suk: ‘Wilde graag in Nederland blijven’.

Dinsdag 28 juni 2011 om 09:21

Op de eerste training in Haren waren maandagmiddag vooral veel oude bekenden te zien. De spelers van het team van vorig seizoen, maar ook Joost Broerse die zijn conditie op peil houdt bij z’n oude club. Ook Suk Hyun-Jun was present, nog geen dertien uur nadat zijn contract getekend was.

Trainer Pieter Huistra was zeer tevreden dat op de dag van de eerste training de selectie opnieuw op volle sterkte is. “Net als vorig jaar was dat toch een speerpunt, om vanaf de eerste dag te beschikken over een volledige spelersgroep. De club heeft zeer voortvarend gehandeld met het aantrekken van Suk. Mocht er in de komende twee maanden nog iets gebeuren op transfergebied dan liggen de scenario’s klaar om vervangers te halen. Ook is het fijn te merken dat spelers graag voor FC Groningen willen spelen, ondanks het feit dat er vaak meer belangstelling is.”
De eerste training stond in het teken van kennismaken en op gang komen. “Allereerst waren er enkele toespraken vanuit de clubleiding en hebben we nog kort teruggeblikt op het afgelopen seizoen. Dit seizoen willen we voortborduren op datgene wat we vorig jaar hebben bereikt. Deze eerste training hebben we gebruikt om het lichaam op gang te brengen. De komende weken gaan we aan de slag om op 6 augustus weer fris aan de start te staan.”
De nieuwste aanwinst Suk Hyun-Jun stond de pers nota bene in het Nederlands te woord. De Zuid-Koreaan speelde de afgelopen anderhalf jaar voor Jong Ajax. “Er zijn verschillende clubs geweest die interesse hadden, maar ik wilde graag in Nederland blijven. Ik wil ook graag werken met trainer Pieter Huistra, die ik nog ken van Ajax. FC Groningen is een mooie club met een mooi stadion. Ik ben blij dat ik hier mag spelen.”
Suk meldde zich ooit spontaan bij de training van Ajax, Joost Broerse deed dat onlangs bij FC Groningen. “Ik heb de club het verzoek gedaan of ik mocht meetrainen bij m’n oude club. Het contract bij Apoel Nicosia is afgelopen en ik ben nog op zoek naar een nieuwe club. Tot die tijd heeft de club me de mogelijkheid geboden mee te trainen. Ik heb in Groningen meteen het gevoel van thuiskomen, een vertrouwd gevoel.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus