string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Suk: ‘Toevallig voor mijn voeten’.

Zondag 23 oktober 2011 om 18:01

Hoofdrolspelers aan Groningen-zijde waren doelman Brian van Loo en doelpuntmaker Suk Hyun-Jun. Zij gaven hun openhartige visie op de wedstrijd Groningen-Twente die in een 1-1 gelijkspel eindigde.

Suk Hyun-Jun kan eindelijk eens genieten van een doelpunt: “Vandaag ben ik blij met dit gelijke spel. Bij mijn wedstrijden in de Beloften en tegen Heracles was ik minder blij. Ik baal ervan dat we steeds gelijkspelen of zelfs verliezen als ik scoor. Volgende week tegen Feyenoord wil ik winnen. Maar ik ga nu eerst genieten van het gelijkspel tegen FC Twente.”
Over de gelijkmaker: “Ik vind mijn doelpunt een geluksgoal. De bal kwam na een schot van Texeira toevallig bij mij voor de voeten. Een basisplaats verdien ik nog niet. Mensen kijken teveel naar de doelpunten die ik scoor. Ik moet eerst nog leren om meer balbezit te houden. Dat was nog te matig vandaag. Als ik dat ook goed doe, kan ik gaan denken aan een basisplaats. Het gaat nu om het teambelang en niet om die van mij.”
Doelman Brian van Loo was te laat bij het schot van Ola John in de eerste helft, maar verrichte in de slotfase enkele geweldige reddingen: “Als je een belangrijke fout maakt aan het begin van de wedstrijd moet je altijd sterk in je schoenen staan. Ik ben gelukkig geen jonge keeper meer, dus kan met mijn ervaring snel omschakelen. Ik dacht in de tweede helft bij mezelf ‘er mag nu gaan bal meer in’. Drie belangrijke reddingen in de tweede helft doen me erg goed. Ook moeilijke periodes horen erbij in mijn vak.”
“We hebben allemaal wedstrijden waarin het moeizaam gaat. Juist op die momenten moet je er staan. We hebben duidelijk twee gezichten laten zien vandaag. De eerste daarin mogen we niet blijven hangen. Het gezicht in de tweede helft is er eentje om kracht uit te putten. Dit is een mooi prestatie. Achteraf ben ik tevreden met een 1-1 eindstand.”
Middenvelder Maikel Kieftenbeld: “Ik denk dat we erg blij mogen zijn met een gelijkspel. Ook wedstrijden waarin het moeilijk gaat moet je er staan. Het was al snel een open wedstrijd. Beide ploegen wilden winnen. De kansenverhouding over de gehele wedstrijd is ongeveer gelijk. Wij kregen de eerste helft meer kansen en Twente in de tweede helft. Wij zijn de dingen blijven doen, die je moet doen. In de tweede helft hebben we Twente nog beter onder druk gezet. Ik ben blij voor Suk dat hij de goal maakte.”
Verdediger Virgil van Dijk: “We hebben een positief gevoel als team, maar ik schoot vandaag zelf tekort. Ik had teveel balverlies, was slordig in mijn spel en mijn eigen prestatie was niet goed genoeg. Het is een leerproces en ik moet nog harder werken om beter te worden. In de tweede helft waren we scherper.”
Rechtsachter Johan Kappelhof: “Ik denk dat we tevreden mogen zijn met een punt. Het was zeker niet onze beste wedstrijd, maar in de tweede helft hebben we veel energie laten zien als ploeg. In de eerste helft was het nog matig van beide kanten. Er zat veel meer vuur in de tweede helft en we hebben laten zien dat we ook in mindere wedstrijden een resultaat kunnen neerzetten. Ik ben tevreden met de 1-1 tegen FC Twente.”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’