Succesvolle ouderavond RVBS seizoen 2019/2020

6 september 2019

De jaarlijkse ouderbijeenkomst voor de Regionale Voetbalschool (RVBS) van FC Groningen heeft afgelopen woensdag plaatsgevonden in het Hitachi Capital Mobility Stadion. Zo’n 150 ouders en belangstellenden woonden deze avond bij.

WhatsApp Image 2019-09-05 at 10.16.50

De avond werd geopend door een interview met hoofd opleiding Peter Jeltema om vervolgens de kersverse debutant Romano Postema in het zonnetje te zetten. De 17-jarige aanvaller uit de Stad kwam via de voetbalschool in de opleiding van FC Groningen en maakte afgelopen zaterdag voor het eerst zijn opwachting in het Hitachi Capital Mobility Stadion. Een prachtig voorbeeld van de hoofddoelstelling van de Regionale Voetbalscholen, als onderdeel van de totale opleiding van de Trots van het Noorden. Vervolgens gaf technisch coördinator Byron Bakker een toelichting op de werkwijze en het jaarprogramma van de RVBS voor het seizoen 2019/2020.

Workshops
Na de pauze hadden de aanwezigen de gelegenheid een tweetal workshops bij te wonen. De onderwerpen van de workshops waren ingericht aan de hand van de drie leerlijnen die centraal staan in het programma van de RVBS en de opleiding. De eerste workshop vanuit de leerlijn ‘Presteren als voetballer’ werd gegeven door onder-15-trainer Bote Talsma. Aan de hand van wedstrijden en trainingsbeelden was te zien hoe jonge voetballers worden klaargestoomd om uiteindelijk te kunnen presteren in het eerste elftal.

De tweede workshop stond in het teken van de leerlijn ‘Bewegen als atleet’ en werd verzorgd door hoofd performance Wouter Frencken, die een toelichting gaf op de ontwikkeling van het voetbal in de afgelopen decennia, waarbij de fysieke ontwikkeling van spelers een steeds belangrijkere rol is gaan spelen. De laatste workshop gaf inzicht in de leerlijn ‘Leven als topsporter’ middels een vraaggesprek met Mike te Wierik (eerste elftal), Romano Postema (onder-17) en Merlijn van der Veen (onder-13) over hun ervaringen als speler en de rol van de omgeving van hen als jeugdvoetballer. Hiermee kwamen een ervaren profspeler, een kersverse debutant en onlangs uit de RVBS doorgestroomde speler aan het woord.

Vijfde seizoen
Na afloop van de workshops kon iedereen onder het genot van een drankje nog nabeschouwen in de derde helft. Komende zondag, 8 september, starten de vier Regionale Voetbalscholen in Bedum, Roden, Wildervank en Assen met het seizoen 2019/2020. Daarmee gaat FC Groningen het vijfde seizoen in met de RVBS in de huidige vorm.

WhatsApp Image 2019-09-05 at 10.16.52 (1)

Laatste nieuws