‘Stunt in de maak?’

21 mei 2019

In de 722ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de thuisoverwinning op Vitesse tijdens de eerste wedstrijd van de play-offs om een Europees ticket, kijkt hij vooruit naar de return in Arnhem, geeft hij een update over de seizoenkaartverkoop, wijst hij op de bekerfinale van FC Groningen onder-19 tegen Ajax op woensdag 29 mei om 18.00 uur in het Hitachi Capital Mobility Stadion en maakt hij de datum van de Open Dag bekend.

“Het zijn drukke tijden. Niet alleen wordt er in de media druk gespeculeerd over allerlei mogelijke inkomende en uitgaande transfers, ook op het veld zijn we nog volop actief. Vorige week plaatsten we ons middels een achtste plek op de ranglijst voor deelname aan de play-offs. Hoewel we een nare nasmaak overhielden aan de laatste reguliere competitiewedstrijd in en tegen Emmen, hebben we in het kalenderjaar 2019 een uitstekende prestatie geleverd.”
 
Record
“We hebben zelfs een bijna 35 jaar oud record uit de voetbalboeken geschoten. HFC Haarlem stond in het seizoen 1984/1985 36 dagen onderaan in de Eredivisie, maar finishte met een negende plaats alsnog in het linkerrijtje. Wij sloten in het seizoen 2018/2019 de ranglijst 40 dagen als hekkensluiter af, maar zijn er alsnog in geslaagd om achtste te worden! Dat is een groot compliment aan spelers en staf.”
 
“Er kan zelfs een stunt in de maak zijn als we vanavond (dinsdag – red.) Vitesse uitschakelen in de play-offs én daarna de finale tegen FC Utrecht of Heracles Almelo winnend weten af te sluiten. Dan zijn we van hekkensluiter in de Eredivisie gegroeid naar Europees deelnemer. Maar zover is het nog lang niet. We gaan vanavond – gesteund door meer dan vierhonderd supporters – naar Arnhem met een 2-1 voorsprong. Als we in het Gelredome hetzelfde niveau halen als afgelopen zaterdag in het Hitachi Capital Mobility Stadion dan hebben we een goede kans om vrijdagavond met een thuisduel aan de finale om het Europese ticket te mogen beginnen.”
 
Bekerfinale
“Er gaat dit seizoen hoe dan ook nog minimaal één officiële wedstrijd worden gespeeld in het Hitachi Capital Mobility Stadion. Volgende week woensdag (29 mei – red.) staat namelijk de bekerfinale tussen FC Groningen onder-19 en Ajax op het programma in ons stadion. De aftrap is om 18.00 uur. Meer informatie over deze bekerfinale, waaronder de kaartverkoop, is te vinden op deze website.”
 
Seizoenkaartverkoop
“Sinds een paar weken loopt de seizoenkaartverkoop voor het seizoen 2019/2020. Al meer dan 6.500 seizoenkaarthouders hebben verlengd. Voor huidige kaarthouders is de eigen plek tot uiterlijk aanstaande donderdag (23 mei – red.) weer gereserveerd voor het nieuwe seizoen. Een seizoenkaart aanvragen, verlengen of plaats wijzigen kan online via www.fcgroningen.nl/seizoenkaart.”
 
“Vanaf woensdag 29 mei om 9.00 uur gaan alle vrijgekomen stoelen online en via de FanCorner in de verkoop. Daarnaast is er die dag van 9.00 uur tot 16.00 uur de mogelijkheid om in het stadion een vrije stoel uit te zoeken en te reserveren! Daarna wordt het Hitachi Capital Mobility Stadion in gereedheid gebracht voor de genoemde bekerfinale van FC Groningen onder-19.”
 
Finale eSports Cup
“Zondagmiddag (26 mei – red.) vindt in het Hitachi Capital Mobility Stadion de derde editie plaats van de strijd om de FC Groningen eSports Cup. Tussen 12.00 uur en 18.00 uur spelen 120 gamers een FIFA 19-toernooi in de Hattrick’s Lounge, onder wie ook vier spelers uit onze eigen opleiding: Romano Postema en Luciano Valente van onder-17 en Robin Kelder en Rick Medema van onder-15. Elke finalist heeft via een voorronde op een schooltoernooi, bij een vereniging of sponsorrelatie of via activiteiten van onder meer de FC Groningen Junior Club een zogenaamd ‘golden ticket’ voor deelname aan de FC Groningen eSports Cup bemachtigd.”
 
Open Dag
“We besluiten deze nieuwsbrief met de mededeling dat de Open Dag 2019 wordt gehouden op zondag 28 juli. Dan ook zal kledingsponsor Puma de nieuwe wedstrijdshirts voor het seizoen 2019/2020 lanceren. Meer details over het programma tijdens de Open Dag volgen op een later moment.”
 
“Tot volgende week!”

Laatste nieuws