string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘Stukken van de puzzel nog aan het verzamelen’.

Dinsdag 23 februari 2016 om 14:31

In de 567ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de uitwedstrijd tegen AZ, kijkt hij vooruit naar het uitduel met FC Twente en gaat hij in op de promotie van Desevio Payne binnen FC Groningen.

“We zijn afgelopen zaterdag onze ongeslagen status in uitwedstrijden in 2016 kwijtgeraakt. AZ was in eigen huis simpelweg veel te sterk voor ons en won dik verdiend met 4-1. Dat is een harde, maar eerlijke conclusie. Komende zaterdag krijgen we in Enschede de kans om ons te revancheren. Ook FC Twente is na de winterstop sportief in goeden doen, dus we gaan een pittige uitdaging tegemoet.”
In de race
“Ondanks de nederlaag blijven we in de race voor de plekken waarop we ons vizier hebben gericht. Zoals vorige week al vanaf deze plaats gemeld, zijn de verschillen onder de twee koplopers PSV en Ajax zo klein, dat er per week verschuivingen op de ranglijst zullen plaatsvinden. Onze verwachting is dat dit tot het einde van het seizoen het geval zal zijn. Wij zullen blijven meestrijden om een hoge klassering. Dus van een nederlaag moeten we niet in de war raken en na een overwinning is er geen reden de polonaise te lopen.”
Hoofdtrainer
“In navolging van vorige week, hebben we ook deze week nog niets te melden over de nieuwe hoofdtrainer voor het seizoen 2016/2017. Het is duidelijk dat we een belangrijke puzzel te leggen hebben en we zijn de benodigde stukken hiervoor nog aan het verzamelen, ordenen en rangschikken. Naast de toekomstig hoofdtrainer werken we achter de schermen ook nog aan de aanstelling van een nieuwe hoofd jeugdopleiding en hoofdscout.”
“We kunnen de puzzel pas presenteren als alle stukjes passen en we tevreden zijn over het eindresultaat. Dit proces vraagt zorgvuldigheid en tijd. En zo wensen wij ook met de procedure om te gaan. Wij herhalen dat er met ingang van het nieuwe seizoen een nieuwe hoofdtrainer voor de groep zal staan, maar we kunnen op dit moment nog niet aangeven wanneer we de naam van de kandidaat van onze keuze kunnen presenteren.”
Desevio Payne
“Dat arbeid loont, bewijst Desevio Payne. De 20-jarige verdediger heeft zich vanuit de jeugdopleiding via Jong FC Groningen dusdanig ontwikkeld, dat hij zich per 1 maart aanstaande officieel lid van de eerste selectie mag noemen en dus definitief wordt overgeheveld uit de Beloften-kern naar de groep van hoofdtrainer Erwin van de Looi.”
“Payne, die de Amerikaanse nationaliteit bezit, is opgenomen in de voorselectie van USA Under-23. De Amerikanen spelen in maart een dubbel play-offduel met Colombia voor deelname aan de Olympische Spelen in augustus van dit jaar in het Braziliaanse Rio de Janeiro. De verdediger nam vorig jaar met USA Under-20 deel aan het WK in Nieuw-Zeeland en reikte daar tot de kwartfinales. Bij terugkeer in Groningen tekende Payne zijn eerste profcontract, dat loopt tot medio 2017, met daarin een optie voor nog een derde seizoen.”
Kolbeinn Finnsson
“Jeugdinternational Kolbeinn Finnsson van FC Groningen B1 verblijft tot en met donderdag in zijn geboorteland IJsland. Hij speelt vandaag (dinsdag – red.) en donderdag twee oefenduels met IJsland U-17 tegen de leeftijdgenoten van Schotland.”
Felicitaties
“Wij besluiten deze nieuwsbrief met de hartelijke felicitaties aan onze Energy Valley Topclub-collega’s van Abiant Lycurgus. De volleyballers wonnen – in navolging van ons bekersucces van vorig jaar – afgelopen weekeinde voor het eerst in de historie van de club de nationale beker dankzij een 3-1 zege op Landstede Volleybal uit Zwolle. Van harte proficiat met deze uitstekende prestatie!”
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’