Strijder van het jaar Reis sluit aan in trainingskamp

14 juli 2017 / vandaag

Ludovit Reis van  is uitgeroepen tot strijder van het jaar 2017. De 17-jarige speler uit de opleiding van FC Groningen werd tijdens de strijd om de Zomer Corponello Cup in het zonnetje gezet en draait deze voorbereiding mee met FC Groningen onder-23. Vanochtend sloot Reis in Duitsland aan bij het trainingskamp van het eerste elftal.

De laatste training van alle gezamenlijke opleidingsteams vond precies een week geleden plaats. Traditioneel voor de winter- en de zomerstop worden er mix-teams samengesteld uit de jeugdteams en die strijden om de Corponello Cup. Net als afgelopen winter is er in de zomer een speciaal strijdersteam samengesteld door alle Trainer/Coach/Managers (TCM’ers) van de diverse ploegen.

Trots
Ludovit Reis is een van die spelers met een rood hesje met de naam ‘strijdersteam’ erop. Enkele dagen later zit hij in de kleedkamer van FC Groningen onder-23 in de voorbereiding van deze ploeg op het nieuwe seizoen om te vertellen over zijn uitverkiezing tot strijder van de opleiding. “Ik vind het echt een hele eer,” vertelt Reis. “Ik ben nog maar twee jaar bij FC Groningen en voel me trots dat de trainers mij zien als strijder. Ik werk elke dag hard om beter te worden.”

Twee zomers terug kwam de toen 15-jarige Ludovit van SV Hoofddorp naar FC Groningen en inmiddels is hij uitgegroeid tot een vaste waarde in de ploegen waarin hij speelde. Destijds begonnen in de onder-17, en afgelopen seizoen ook al vaak actief in onder-19 en in ieder geval in de voorbereiding met FC Groningen onder-23. “Mijn favoriete positie is controlerende middenvelder, maar afgelopen weekend heb ik bij de Beloften in de tweede helft ook rechtsback gespeeld.”

20170714EOC1724

Mijlpalen
Voor Reis zijn de afgelopen maanden een periode van snel opeenvolgende mijlpalen bij de club. Onlangs tekende Ludovit zijn eerste profcontract bij de club, tot medio 2020. “Het is een mooie tussenstap en geeft aan dat de club tevreden is over mijn ontwikkeling. Maar mijn doel blijft om uiteindelijk in het stadion mijn debuut te kunnen maken, voor het eerste elftal.”

Lag het eerder deze week nog in de bedoeling dat Reis zou afreizen naar Duitsland voor een toernooi met onder-23, inmiddels is de ‘strijder’ aangesloten in het trainingskamp van het eerste elftal. Daar staat hij ruim twee jaar na zijn komst met de mannen van de eerste selectie op het veld. Zaterdagochtend zal er op fcgroningen.tv een item te zien zijn over drie ‘youngsters’ in het trainingskamp.

reis-winmt
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws