Strand Larsen schiet Groningen naar winst, debuut Abraham

13 februari 2021

FC Groningen heeft zaterdagmiddag de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle gewonnen. De Trots van het Noorden versloeg de Zwollenaren met 1-0 door een goal van topscorer Jørgen Strand Larsen. De spits scoorde na een kwartier spelen. In de tweede helft debuteerde aanwinst Paulos Abraham voor de club. 

Goal blij

FC Groningen begon sterk aan de wedstrijd. Mo El Hankouri snelde na twee minuten al langs zijn man en produceerde een gevaarlijke voorzet. De eerste echte kans kreeg de Trots van het Noorden na tien minuten spelen toen een voorzet van Tomas Suslov net te hoog was voor spits Jørgen Strand Larsen.
 
Na ruim een kwartier spelen kon de topscorer wel juichen. Een afgeslagen corner werd opnieuw ingebracht door Gabriel Gudmundsson en het was voor Strand Larsen een koud kunstje om de 1-0 binnen te tikken. De vierde assist van Gudmundsson op de Noorse spits dit seizoen.
 
Groningen kreeg via Suslov een grote kans om de score te verdubbelen, maar de Slowaak schoot na een knappe controle in het strafschopgebied de bal hard naast het doel. El Hankouri was meerdere malen met een voorzet van de zijkant gevaarlijk en kreeg na ruim een half uur spelen van dichtbij een kans. De vleugelspits schoot op keeper Xavier Mous. Op slag van rust moest de doelman zich strekken na een technisch fraai schot van Strand Larsen. FC Groningen had kansen op meer, maar ging met een meer dan verdiende 1-0 voorsprong de rust in.
 

Strand larsen1

Net als voor de pauze begon FC Groningen flitsend aan de tweede helft. El Hankouri vond Strand Larsen met een hoge voorzet bij de tweede paal en de spits kopte uit een lastige hoek knap op het doel. Ook Gudmundsson kreeg in de beginfase van de tweede helft een grote kans, maar schoot recht op keeper Mous. Groningen had de controle over de wedstrijd, maar met een marge van één goal moest het blijven uitkijken.
 
Zwolle moest na een klein uur spelen met tien man verder nadat Pelle Clement een rode kaart kreeg vanwege een harde tackle op Ramon Pascal Lundqvist. Aanwinst Paulos Abraham mocht ruim tien minuten voor tijd invallen en debuteerde daarmee officieel voor de club.
 
Hoewel FC Groningen voornamelijk in het eerste uur veel kansen kreeg de score te laten oplopen, was er in de slotfase dat ene gevaarlijke moment voor de tegenstander. Virgil Misidjan kon op Sergio Padt af en schoof de bal naast. De goal van Strand Larsen in de eerste helft was uiteindelijk genoeg voor drie punten en een overwinning op PEC Zwolle. 

Stem hier op de Office Centre Man of the Match 

Suslov1
Abraham3

Laatste nieuws