Strand Larsen opgeroepen voor Noorwegen

16 november 2020 / vandaag

Jorgen Strand Larsen is opgeroepen voor het A-team van Noorwegen. Aanvankelijk zou de 20-jarige spits van FC Groningen rust krijgen en geen interland-verplichtingen hebben. Vanwege een positieve coronatest moest de nationale A-ploeg van het Noorse ministerie van Volksgezondheid in quarantaine en mocht het team hierdoor afgelopen weekend niet tegen Roemenië voetballen in groep 1 van de Nations League, divisie B. De Noorse voetbalbond wil komende woensdag tegen Oostenrijk niet weer een wedstrijd afgelast zien – met mogelijk een reglementaire nederlaag als gevolg – en heeft daarom besloten een nieuwe lichting spelers op te roepen, onder wie dus Strand Larsen.

In samenspraak met de volledige staf van FC Groningen was besloten dat Strand Larsen na het thuisduel met VVV-Venlo twee weken vrijaf zou krijgen om volledig te herstellen van zijn inspanningen tot nu toe. Die beslissing was weken geleden al genomen bij het opstellen van de individuele maatprogramma’s van de spelers. Met de Noorse voetbalbond zijn vervolgens goede afspraken gemaakt dat de aanvaller niet zou worden geselecteerd voor Jong Noorwegen.

Nieuwe situatie
Nu doet zich de nieuwe situatie voor dat de Noorse bond andere spelers moet oproepen om de nationale A-ploeg te kunnen laten aantreden in het Nations Leagueduel van woensdag in Oostenrijk. Strand Larsen is hiervoor geselecteerd. “Wij hebben contact gehad met de Noorse voetbalbond en zij begrijpen heel goed dat Jorgen twee weken rust heeft gehad en dat ze dus voorzichtig met hem moeten zijn”, vertelt technisch directeur Mark-Jan Fledderus van FC Groningen.

“De Noren geven echter aan dat dit een onvoorziene omstandigheid is, waarbij sprake is van overmacht. Zij hebben het recht Jorgen te selecteren en wij moeten hem reglementair hiervoor ook vrijgeven. Daarbij komt dat Jorgen aangeeft de kans niet te willen laten lopen om een A-interland te spelen. Hij noemt het een droom om in de nationale A-ploeg van Noorwegen te spelen en dat begrijpen wij. We zijn er ook trots op dat Jorgen op z’n jonge leeftijd hiervoor al in aanmerking komt. Al zouden we die mogelijkheid hebben, dan nog willen wij hem die kans natuurlijk niet ontnemen.”

Op de knieen tegen VVV
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws