string(9) "claudebot"

Strand Larsen niet tegen Ajax.

Vrijdag 05 maart 2021 om 12:55

FC Groningen mist komend weekend in de uitwedstrijd tegen Ajax clubtopscorer Jørgen Strand Larsen. De Noorse spits is onvoldoende hersteld van een schop op de enkel in het met 1-0 gewonnen thuisduel van vorige week tegen Fortuna Sittard. Ook Gabriel Gudmundsson is zondagmiddag in Amsterdam niet inzetbaar tegen de koploper van de Eredivisie. De al langer afwezigen Arjen Robben en Azor Matusiwa ontbreken eveneens.

Trainer Danny Buijs baalt uiteraard van de afwezigheid van zijn sterkhouders. “Maar het zijn veelal blessures waaraan we weinig kunnen doen. Het zijn contact-momenten, die gebeuren in het voetbal. Het is wel vervelend dat het er nu een paar achter elkaar zijn.”

Eerder was ook Ahmed El Messaoudi door een dergelijk contact-moment enkele weken uitgeschakeld. De Marokkaan is al weer in de groepstrainingen actief, maar vormt nog een twijfelgeval voor de uitwedstrijd tegen Ajax. “Als Ahmed zondag niet haalt, verwacht ik hem er volgende week zeker wel weer bij,” laat Buijs weten.

Het competitieduel in de Johan Cruijff ArenA begint zondagmiddag om 12.15 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler.

Bekijk hier de volledige voorbeschouwing met Danny Buijs.

Gerelateerd nieuws.

6 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’