Suslov en Strand Larsen debuteren als A-internationals

19 november 2020 / vandaag

Jørgen Strand Larsen en Tomáš Suslov hebben hun debuut gemaakt in de nationale A-ploeg van respectievelijk Noorwegen en Slowakije. Suslov is met zijn 18 jaar zelfs de jongste A-international in de voetbalgeschiedenis van zijn land.

Voor Strand Larsen is het ook een bijzonder periode. De Noorse spits kreeg van FC Groningen twee weken vrijaf om volledig te herstellen van zijn inspanningen sinds afgelopen zomer. Vanwege coronaperikelen rond de nationale ploeg van Noorwegen kreeg Strand Larsen een last minute oproep voor de A-ploeg om in actie te komen in het Nations Leagueduel met Oostenrijk.

Niet alleen dat, Strand Larsen kreeg ook direct een basisplaats toegewezen. De spits speelde een prima wedstrijd en werd vijf minuten voor tijd bij een 0-1 voorsprong gewisseld. Diep in de blessuretijd zag de spits van FC Groningen vanaf de zijkant het thuisland nog langszij komen. Door het 1-1 gelijkspel promoveert Oostenrijk naar de Divisie A van de Nations League en liep Noorwegen promotie net mis.

Jongste debutant ooit
Tomas Suslov maakte de gehele afgelopen interlandperiode onderdeel uit van de Slowaakse A-selectie. In de eerste twee wedstrijden bleef de aanvallende middenvelder van FC Groningen negentig minuten aan de kant, maar woensdagavond volgde een memorabel moment. Suslov kwam een half uur voor tijd als debutant in de Slowaakse ploeg in de Nations Leaguewedstrijd uit tegen Tsjechië (2-0). Hij verving bij de wissel FC Groningens bekerheld Albert Rusnak. Met zijn invalbeurt werd de 18-jarige Suslov de jongste debutant ooit in de Slowaakse voetbalgeschiedenis.

Ko Itakura
Verdediger Ko Itakura speelde met Japan twee oefenwedstrijden in het Oostenrijkse Graz. Vorige week vrijdag kwam de centrale verdediger van FC Groningen negentig minuten in actie tegen Panama (1-0 zege). Dinsdagavond werd Itakura gespaard en bleef hij aan de kant in een oefenduel met Mexico (2-0 nederlaag). Itakura heeft nu vier A-caps voor Japan achter zijn naam staan.

Azor Matusiwa
Azor Matusiwa startte twee keer in de basis bij EK-kwalificatieduels van Jong Oranje. De tweede aanvoerder van FC Groningen vormde in beide wedstrijden een koppel op het middenveld met voormalig FC-speler Ludovit Reis. Tegen Wit-Rusland (5-0 winst) werd Matusiwa zondagmiddag een kwartier voor tijd gewisseld. Woensdagavond maakte de middenvelder van FC Groningen de negentig minuten vol in en tegen Portugal. Het 2-1 verlies was de enige nederlaag in de gehele EK-kwalificatiecyclus voor de ploeg van bondscoach Erwin van de Looi en assistent Marcel Groninger, die als groepswinnaar eindigde.

WhatsApp Image 2020-11-19 at 15.50.23
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws