Stralende Open Dag bij FC Groningen

5 augustus 2018

Onder stralende omstandigheden hield FC Groningen op zondag 5 augustus de jaarlijkse Open Dag. Supporters en belangstellenden waren vanaf 13.00 uur tot 17.00 uur van harte welkom in en rond het stadion, waar diverse voetbalattracties en -activiteiten waren georganiseerd. Gedurende de middag brachten circa tienduizend mensen een bezoek aan de Open Dag. Dat was nagenoeg gelijk aan de belangstelling van vorig jaar.

Nog voordat de stands op de buitenomloop van het stadioncomplex officieel geopend waren, meldden de eerste fans zich al. Vooral de nieuwe PUMA-wedstrijdshirts van FC Groningen waren in trek bij het publiek.
 
Voor jong en oud
Op de Open Dag was er voor ieder wat wils, van jong tot oud. De diverse standhouders hadden veel werk gemaakt van hun presentatie. Zo waren er een interactieve voetbalmuur, een pannakooi en footpool. Ook konden de bezoekers pizza-schieten, door lege pizza-dozen te raken, die in de gaten van een groot doek hingen. Ook rugsponsor Bauhaus had een grote ronde schijf waarop scores stonden, die je kon behalen.
 
Naast de stadiontour, die langs de diverse ruimtes ging, was er ook een 'FIFA-area' ingericht, waar gestreden kon worden tegen eSporter Nick den Hamer van FC Groningen en later ook speler Jesper Drost. Uiteraard ontbrak ook clubmascotte Groby niet op deze Open Dag.

Hrustic poseert

Spelerspresentatie
Om 14.00 uur stroomde de hoofdtribune van het stadion goed vol voor de traditionele spelerspresentatie van de eerste selectie. De nieuwe spelersgroep en staf, onder leiding van hoofdtrainer Danny Buijs, werden aan het publiek gepresenteerd door Neal Petersen. De journalist/ondernemer is mede-oprichter en eigenaar van YIRO, een online tv-productiemaatschappij, gericht op sportprogramma’s. Daarnaast presenteert Neal Petersen diverse programma’s. Zo is hij de host op FOX en FOX Sports voor ‘UFC Fight Night’ en presenteert hij hét online voetbalpraatprogramma FC Afkicken.
 
Na de spelerspresentatie begaven de selectiespelers zich naar de diverse activiteiten binnen en buiten het stadion. Daar deden zij mee aan de diverse attracties, maar waren ze vooral druk met het zetten van handtekeningen en poseren voor foto’s.

Duimpjes Moreira

Start competitie
Om 17.00 uur eindigde de Open Dag 2018. Dinsdagmiddag is de persdag, waarbij traditiegetrouw de directie van FC Groningen de stand van zaken bij de club presenteert en hoofdtrainer Danny Buijs zijn visie geeft op het sportieve gedeelte.
 
Daarna gaan spelers en staf zich volledig richten op de start van de competitie. Voor FC Groningen begint het nieuwe Eredivisie-seizoen zondagmiddag 12 augustus met een uitwedstrijd tegen Vitesse in Arnhem.

Doan met Japanse vlag

Laatste nieuws