Strafschoppen nekken A-junioren.

Dinsdag 26 februari 2013 om 19:27

FC Groningen/Cambuur A1 heeft de kwartfinales van de strijd om de Nike Cup niet overleefd. In de Domstad was FC Utrecht A1 net iets beter in het nemen van strafschoppen.

FC UTRECHT A1 2-2 FC GRONINGEN/CAMBUUR A1
0-1 Jafar Arias (42.), 1-1 (45.), 1-2 Richairo Zivkovic (65.), 2-2 (71.). FC Utrecht A1 wint 4-3 na strafschoppen.
opstelling FCG A1 Wieger Sietsma, Glenn Bijl (69.Desevio Payne), Hans Hateboer, Marciano van Leyenhorst, Ron Janzen, Burak Saban (84.Tolgahan Cicek), Tigran Gazarjan (60.Liban Abdulahi), Noureddine Boutzamar (84.Thijs Gerlofs), Jafar Arias, Richairo Zivkovic, Kevin Mennega (60.Arjen Hagenauw).
Al na een minuut leek de ploeg van trainer Paul Raveneau op voorsprong te komen. Via Burak Saban en Jafar Arias belandde de bal bij Kevin Mennega die doeltreffend, maar wel in buitenspelpositie, afrondde. Noureddine Boutzamar besloot na twaalf minuten naast waarna ook de thuisploeg enkele mogelijkheden kreeg. Zo werd een goede kopkans gecreeerd en belandde een vrije trap over het doel van de Groningers. Na een half uur redde de doelman van Utrecht op een inzet van Arias. Nadat de Domstedelingen de lat hadden getroffen was het toch FCG dat vlak voor rust de leiding nam. Uit een hoekschop van Kevin Mennega wist Arias na een laatste tikje van Marciano van Leyenhorst te scoren. Het venijn zat echter duidelijk in de staart van deze eerst helft. Sietsma kon eerst een vrije trap nog redden waarna ook Utrecht een treffer geannuleerd zag wegens buitenspel. Toch viel op slag van rust alsnog de gelijkmaker.
De boeiende en gelijkwaardige wedstrijd kon ook in het tweede bedrijf alle kanten op. Arias schoot eerst nog voorlangs maar in de 65ste minuut kwamen de gasten wederom op voorsprong. Arias bediende Richairo Zivkovic die de bal in de bovenhoek verwerkte. Echter, ook deze tweede voorsprong was van korte duur want zes minuten later stond de 2-2 op het scorebord. In de slotminuut was Arjen Hagenauw nog dichtbij maar deze poging werd gekeerd door de sluitpost van Utrecht. Strafschoppen moesten vervolgens de beslissing brengen. Jafar Arias en Hans Hateboer misten maar doelman Wieger Sietsma hield de Groningers op de been dankzij twee saves en een zelf benutte penalty. Thijs Gerlofs miste de zesde strafschop voor FCG waarna FC Utrecht het karwei klaarde.