string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Strafschoppen doen FC Groningen Onder-23 de das om.

Zaterdag 07 oktober 2017 om 19:24

FC Groningen Onder-23 heeft zaterdagmiddag op bezoek bij SV Spakenburg met 2-1 verloren. FC-doelman Kevin Begois werd tweemaal via een strafschop geklopt. Het doelpunt van de Groningers werd gemaakt door Tim Riksman. Door het verlies bij de koploper staat FC Groningen Onder-23 nu op een zevende plek van de ranglijst in de Derde Divisie Zaterdag.

Naast doelman Begois stonden nog drie andere spelers uit de A-selectie in de basisopstelling van het oudse opleidingsteam van de Trots van het Noorden; Yoëll van Nieff, Ajdin Hrustic en Uriel Antuna. FC Groningen kwam na ruim een kwartier spelen via Tim Riksman op 0-1. De back tikte een strakke vrije trap van Hrustic keurig achter de Spakenburgse doelman. Lang konden de bezoekers niet genieten van de voorsprong, want Spakenburg kwam in de 27ste minuut op gelijke hoogte door een benutte strafschop.
 
Via een kopbal voorlangs, vlak voor rust van Gerald Postma, en een open kans vlak na de pauze voor Uriel Antuna verzuimde FC Groningen de leiding te pakken aan de blauwe kant van Sportpark de Westmaat. Ruim tien minuten voor tijd wees scheidsrechter Van den Elzen opnieuw naar de stip na een botsing van een Spakenburg-aanvaller met Begois. De strafschoppen deden FC Groningen uiteindelijk de das om.
 
Dominant
Trainer Alfons Arts noemde het verlies tegen de koploper in de Derde Divisie Zaterdag onverdiend. “Er was maar één ploeg die verdiende te winnen en dat waren wij,” aldus Arts. “We speelden dominant, gaven voetballend niks weg en daar moet ik mijn ploeg dan ook een compliment voor geven. Aanvallend waren we dreigend, maar zonder echt veel grote kansen te creëren.”
 
“We verliezen deze wedstrijd door twee momenten. Bij de eerste strafschop verdedigden we wat paniekerig uit, werd de bal opnieuw ingebracht en stuiterde deze ongelukkig tegen de elleboog van Lars Kramer. Bij de tweede penalty kwam er een blinde bal naar voren die achter onze verdediging viel. De spits schoot naast en kwam daarbij met onze keeper in contact omdat ze beide in een voorwaartse beweging waren. De scheidsrechter besloot weer een strafschop te geven. We moeten echter naar onszelf kijken en hem niet de gelegenheid geven om te kunnen fluiten.”
 
Dubbel gevoel
Arts keek met een dubbel gevoel terug op het verlies, omdat hij wel tevreden was over het spel van zijn ploeg, maar geen punten overhield aan het duel. “We kregen de complimenten van enkele spelers van Spakenburg, maar staan wel met lege handen. In de slotfase zijn we nog op zoek gegaan naar de gelijkmaker met aanvallende wissels, maar we zijn vandaag niet beloond. Dit hebben we vorig jaar ook een paar keer meegemaakt. Dominant spelen en toch geen punten overhouden aan de wedstijd. We moeten hier van leren, moeten verbeteren en zorgen dat we zakelijker de kansen afmaken. Als we dat gaan doen, gaan we zeker een rol spelen in deze competitie.”
 
Opstelling FC Groningen onder-23: Kevin Begois; Tim Riksman, Marijn Ploem, (83. Kasper Oldenburger) Lars Kramer, Amir Absalem; Ludovit Reis, Gerald Postma, Ajdin Hrustic (72. David Browne), Yoëll van Nieff; Uriel Antuna (83. Joël Donald), Tim Freriks.
Rest bank: Abdel Elouazzane, Robbert de Vos, Tim Waterink.
 
Scores: 17’ Tim Riksman 0-1, 27’ Kees Tol (strafschop) 1-1, 79’ Kees Tol (strafschop) 2-1.
 
Uitslagen 6&7 oktober 2017
Spakenburg-FC Groningen onder-23 2-1
Feyenoord-FC Groningen onder-17 2-2
FC Groningen onder-15-PEC Zwolle 0-3
Zeeburgia-FC Groningen onder-13 1-5
FC Groningen onder-12-FC Volendam 11-20 (Twin Games)

Spakenburg

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’