Sterke comeback van A-junioren.

Maandag 15 september 2014 om 19:01

FC Groningen A1 moest diep gaan voor de overwinning tegen Vitesse A1. In de ochtendwedstrijd scoorde FC Groningen D1 liefst zeventien maal tegen Genemuiden D1.

Teams Locatie Groningen
FC GRONINGEN A1 4-2 VITESSE A1
0-1 (3.), 0-2 (46.), 1-2 Ajdin Hrustic (47.), 2-2 Kasper Oldenburger (64.), 3-2 Stan Haanstra (86.), 4-2 Sadik Spijodic (90.)
opstelling FCG A1 Kevin Wilpstra, Jim de Leeuw, Keziah Veendorp, Youri ter Arkel, Gerald Postma, Pier Veldman, Juninho Bacuna (84.Stan Haanstra), Ajdin Hrustic (88.Sadik Spijodic), Kasper Oldenburger, Youri Schuur (82.Yassine Zakir), Dennis van Duinen.
De A-junioren van FC Groningen kwamen sterk terug van een achterstand en behielden de punten in eigen huis. De Arnhemmers namen snel de leiding en vergrootten aan het begin van de tweede helft de voorsprong. Toen kwam de ommekeer, dat zag ook trainer Peter Hoekstra. “Na de 0-1 werden we aardig overlopen maar vervolgens namen we het heft toch weer in de handen. We wilden na rust snel de gelijkmaker maken maar in plaats daarvan maakten zij de snelle goal. De aansluitingstreffer viel een beetje gelukkig maar de wedstrijd hadden we daarna wel onder controle. Het kon eigenlijk alle kanten op maar uiteindelijk vind ik wel dat we verdiend gewonnen hebben. Een geweldige prestatie van de jongens dat ze het na de 0-2 zo goed hebben opgepakt.”
FC GRONINGEN B1 1-2 BRABANT UNITED B1
0-1 (9.), 0-2 (25.), 1-2 Ozan Kokcu (34.)
opstelling FCG B1 Jan Wolters, Tim Riksman, Luuk Kuipers, Daan Wijma, Mathijs Elderman, Nagesh Amatsaleh (69.Daniel Bouman), Dennis Molema (68.Sander de Grote), Mehmet Gencer, Ibrahim Dumduya (60.Luke Millar), Ozan Kokcu, Ebrar Yildirim (60.Noel Wever).
De B-junioren van FC Groningen leden op Corpus een nipt verlies. Na de snelle voorsprong van de Brabanders nam de thuisploeg het heft in handen. Zowel Dennis Molema als Ibrahim Dumduya kregen een goede kans op de gelijkmaker. Daarnaast raakte een kopbal van Luuk Kuipers de bovenkant van de lat. Een kwartier voor rust verdubbelde Brabant Utd de voorsprong waarna Ozan Kokcu met een fenomenaal schot voor de aansluiting zorgde. In de tweede helft had de ploeg van trainer Marcel van Buuren de meeste aanvallende intenties. Een schot van Dennis Molema raakte de kruising en in de slotminuut trof invaller Luke Millar in kansrijke positie, en op aangeven van Sander de Grote, de lat.
FC GRONINGEN B2 0-3 AZ B2
0-1 (40.), 0-2 (69.0, 0-3 (77.)
opstelling FCG B2 Bram Pikkemaat, Oege Sietse van Lingen, Tom van de Looi, Luka Prljic, Daphny Phillips, Mark Westra (54.Givancy Phillips), Marc Vegter, Daniel Teune, Teun Cools, Martijn van Maastrigt (54.Werner Bouma), Jhurrey Margaritha (41.Tom Boezerooy).
Ondanks een ruime nederlaag tegen de leeftijdsgenoten uit Alkmaar kregen de Groningers vooral na een kwartier spelen een aantal goede kansen. De doelman van de gasten redde een paar keer fraai op inzetten van Jhurrey Margaritha en Martijn van Maastrigt. Aan de andere kant was het Daphny Phillips die met goed verdedigingswerk een tegentreffer voorkwam. Op slag van rust kwam AZ op voorsprong. Na rust zag Marc Vegter een schot overgaan terwijl een poging van Teun Cools over werd getikt. Daarna was het gedaan met Gronings gevaar en kon de opponent uitlopen naar een royale overwinning.
FC UTRECHT C1 3-0 FC GRONINGEN C1
1-0 (6.), 2-0 (9.), 3-0 (70.)
opstelling FCG C1 Olav Faber, Steyn Strijker, Tapmahoe Sopacua, Rick Boyer, Mees Gootjes, Nick Kleen (68.Mark Jagt), Mark te Velde (66.Ashraf Hezam), Wilko van der Kooi, Max de Jong (70.Ken Raghoebar), Alagie Jabbie, Sammy Crowther.
De tweedejaars C-junioren verloren met ruime cijfers in en tegen Utrecht. Daarmee is het de ongeslagen status kwijtgeraakt. Trainer Hugo Alves Velame vatte het duel als volgt samen: “We begonnen met teveel slaap in onze ogen aan de wedstrijd want al vrij snel kwamen we met 0-2 achter. Met een aantal kansen kwamen we iets terug maar we vergaten ze af te maken. In de tweede helft waren we wederom niet meedogenloos genoeg in het afmaken van de kansen.”
AZ C2 1-1 FC GRONINGEN C2
0-1 Sven Jager (27.), 1-1 (35.)
opstelling FCG C2 Daan Reiziger, Harold Kwant (49.Julian Fluks), Leonel Miguel, Pim Betzema, Quinten Anakotta, Max Hamelink, Tariq Lancelot, Jarno Deuring (43.Gerwin Heidema), Remco Balk, Joshua Sion (36.Jules Anakotta), Sven Jager (43.Joris Reiziger).
De onder-14 ploeg verliet Alkmaar met een punt op zak. Via een intikker van Sven Jager, en goed voorbereidend werk van Remco Balk, namen de Groningers in de eerste helft de leiding. Op slag van rust kwam de thuisploeg middels een vrije trap in de kruising op gelijke hoogte. “Ik denk dat een overwinning voor ons iets teveel was geweest en dat een gelijkspel het hoogst haalbare was. AZ voetbalde iets gemakkelijker terwijl wij beter kunnen dan dat wij vandaag hebben laten zien. Daarvoor vond ik ons spel te slordig,” concludeerde trainer Gerard Wiekens.
FC GRONINGEN D1 17-0 SC GENEMUIDEN D1
1-0 Marshelon Pourier (2.), 2-0 Jesper de Backer (6.), 3-0 Kian Slor (8.), 4-0 Marshelon Pourier (10.), 5-0 Kian Slor (14.), 6-0 Kian Slor (15.), 7-0 Marshelon Pourier (18.), 8-0 Kian Slor (22.), 9-0 Joel van Kaam (29.), 10-0 Kian Slor (30.), 11-0 Joel van Kaam (39.), 12-0 Romano Postema (40.), 13-0 Romano Postema (42.), 14-0 Joel van Kaam (43.), 15-0 Job van Dijk (46.), 16-0 Jesper de Backer (55.), 17-0 Romano Postema (57.)
opstelling FCG D1 Max Wolfs, Jort Stuiver, Yannick Hettinga, Daan Scholtens, Nout de Groot, Job van Dijk, Joel van Kaam, Corvin Braun, Marshelon Pourier, Jesper de Backer, Kian Slor. Wissels: Tijs Mulder, Marco Hut, Tom van der Werff, Jimi van Halen, Stein Barkhuis, Romano Postema.
In de Eerste Divisie C was het op Corpus den Hoorn een doelpuntrijke ochtend. Vanaf het eerste fluitsignaal was het eenrichtingsverkeer en binnen tien minuten had de thuisploeg een 4-0 voorsprong genomen. Daarnaast miste de FC nog een handvol kansen en raakte Jesper de Backer de paal. De mooiste treffer was de vierde. Op een afgemeten voorzet van Joel van Kaam kopte Marshelon Pourier hard binnen. In de tweede helft eenzelfde spelbeeld waarin Joel van Kaam tweemaal op fraaie wijze scoorde. Trainer Arjen Jorritsma: “In deze wedstrijd kregen we veel tijd en ruimte. Nu moeten de jongens proberen dit spel ook te laten zien tegen de topclubs. Dan wordt het immers veel moeilijker.”
VV HEERENVEEN D1 3-3 FC GRONINGEN D2
0-1 Luciano Valente (6.), 0-2 Olivier van der Tuin (12.), 1-2 (20.), 2-2 (37.), 2-3 Olivier van der Tuin (41.), 3-3 (51.)
opstelling FCG D2 Owen van der Vlag, Rob Vegt, Redzer Veenkamp, Stijn Hensema, Bastiaan Renkema, Sietze de Klerk, Rida Ajouaou, Bjorn Meijer, Olivier van der Tuin, Luciano Valente, Maurilio de Lannoy. Wissels: Jamai Bont, Emircan Gulge, Revelino Slagveer, Jesse Glasbergen, Liam Tyler.
De onder-12 ploeg van FC Groningen nam een 0-2 voorsprong maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een punt. “Het was een wedstrijd met twee gelijkwaardige ploegen. In deze periode gaat de aandacht vooral uit naar de aanvallende handelingen. Ten opzichte van vorige week lieten we hierin een betere uitvoering zien, al was de tegenstander van een lager niveau. Met name in het eerste deel van de eerste helft creeerden we door af en toe goed samenspel kansen, waarvan we er twee benutten. Daarna werd de uitvoering slordiger waardoor de tegenstander enkele malen kon counteren. Een terecht gelijkspel,” concludeerde trainer Bote Talsma.
Teams Locatie Leeuwarden

FC VOLENDAM C2 10-1 SC CAMBUUR C2
1-0 (1.), 2-0 (14.), 3-0 (24.), 4-0 (35.), 5-0 (39.), 6-0 (44.), 7-0 (51.), 8-0 (65.), 9-0 (66.), 9-1 Job Zwager (68.), 10-1 (69.)
opstelling SCC C2 Marco Kreeft, Chiel Kuiper (36.Robert Polee), Kian Visser (36.Thimo Stroop), Rik de Boer, Feike Zijlstra, Jens van der Heide, Kevin de Vries, Pieter Abe de Jong (45.Koen Kribben), Job Zwager, Mark van der Meer, Bart Kooistra.
SC CAMBUUR D1 1-1 NEC/FC OSS D1
1-0 Willem de Boer (32.), 1-1 (55.)
opstelling SCC D1 Levi de Ron, Maurice Lap, Willem de Boer, Milan de Koe, Dylano van Dijk, Jhondly van der Meer, Quinten Lamsma, Xanthi Dijkstra, Jorrit Miedema, Youri Sletering, Milan Smit. Wissels: Brett Minnema, Jorn Jongsma, Bas Verbree, Andries Venema, Tobias Hoogstra, Steyn Potma.