string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Stenman: ‘Zweden moet gedisciplineerd spelen’.

Maandag 11 oktober 2010 om 15:25

Fredrik Stenman heeft afgelopen zaterdag samen met Petter Andersson meegetraind met de Zweedse selectie. Het duo is dinsdagavond te gast in de Amsterdam ArenA bij de interland tussen Nederland en Zweden.

Stenman hield een goed gevoel over aan de training met zijn landgenoten. “Ik vond het vooraf een mooi uitdaging om mee te spelen in de ‘elf tegen elf’. Ik had de taak om linksback Erik Pieters na te bootsen. En Petter Andersson had de rol van Dirk Kuijt. Het is een goede ervaring geweest, een leuke en pittige training. Maar dat is ook wel logisch als je de twintig beste spelers van Zweden bij elkaar hebt.”
De uitspraken die afgelopen week in diverse media zijn geuit, berusten volgens Stenman op een misverstand. “Het is zeker niet de bedoeling om via de media de zaak op scherp te zetten. Dat Ola Toivonen het woord varkens gebruikt en anderen het woord honden, heeft door de vertaling een hele andere lading gekregen. In het Zweeds zijn deze benamingen positief op te vatten. Het is moeilijk om uitdrukkingen in een andere taal exact juist over te brengen.”
Komende dinsdag zijn Stenman en Andersson in het bijzijn van hun vriendinnen aandachtig toeschouwer in Amsterdam. “We moeten heel gedisciplineerd spelen om een kans te maken tegen Nederland. Zij hebben natuurlijk goede spelers, met name voorin. Ik hoop natuurlijk dat Zweden deze wedstrijd gaat winnen. Voor ons wordt het een lange dag, want we trainen dinsdag twee keer. Ik zal thuis nog eens even zoeken naar een geel-blauw sjaaltje en die zal ik zeker omdoen als ik ‘m kan vinden!”

Gerelateerd nieuws.

17 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard