string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Stenman: ‘Wij zijn de beste ploeg van het Noorden’.

Maandag 14 september 2009 om 08:37

Voor het eerst werd er dit seizoen gewonnen. De 1-0 overwinning op sc Heerenveen was tevens de eerste uitzege van deze eeuw op de Friese concurrent. Thomas Enevoldsen en Morten Nordstrand maakten hun debuut voor FC Groningen. Nordstrand scoorde ook nog eens zijn eerste treffer. Reden voor veel blijdschap na afloop van het duel.

“Dit is een geweldig gevoel,” aldus Enevoldsen. “Deze overwinning is heel belangrijk al was het een moeilijke wedstrijd. Gelukkig stonden we achterin goed en hebben we de drie punten.” Enevoldsen trainde vorige week voor het eerst mee en stond direct in de basiself van trainer Ron Jans.

Niet verwacht
“Eigenlijk had ik het niet verwacht en was ik verrast dat ik mocht beginnen,” zegt de middenvelder. “Het shirt voelt lekker om mijn schouders en ik ben blij dat ik nu mag spelen voor FC Groningen. Mijn eerste dagen hier waren super. Ik heb een goede indruk van de stad en de trainingen waren erg leuk. Het verschil tussen de Eredivisie en de Deense competitie is dat hier meer man tegen man wordt gespeeld. In Denemarken spelen ze meer vanuit de zone. Dat is even wennen, maar het ging goed. Winnen in Heerenveen is een geweldige afsluiting van de week.”

Heerlijk gevoel
Voor spits Morten Nordstrand was dat niet heel anders. “Scoren voor je nieuwe club geeft natuurlijk een heerlijk gevoel. Goran Lovre gaf een goede pass over rechts en ik pakte de kans om te scoren. Ook ik wist dat deze wedstrijd heel belangrijk was. Toen ik hier twee weken geleden kwam, hadden ze het al over het duel tegen sc Heerenveen. Daarom is het ook zo lekker dat we hier hebben gewonnen.”

Doelstelling
Fredrik Stenman schreef voorafgaand aan het seizoen de doelstelling op papier om eens te winnen in Heerenveen. “Het spel was niet goed, maar we hebben wel de punten. Die zijn erg belangrijk. Als dit zo blijft, kunnen we weer omhoog,” aldus de Zweedse verdediger.

Stenman was erg blij met de nieuwelingen in de ploeg. “Thomas en Morten hebben het heel goed gedaan. Ze hebben laten zien waarom ze gehaald zijn. Met Nordstrand hebben we nu een spits die ons deze belangrijke doelpunten kan geven.” Alle wedstrijden zijn volgens veel sporters even belangrijk. Voor Stenman geldt dit niet altijd. “Winnen van sc Heerenveen is nog veel lekkerder. Waarom? Het is een derby hè. Wij zijn de beste ploeg van het Noorden.”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’