string(9) "claudebot"

Stenman sluit mogelijk weer aan.

Dinsdag 20 januari 2009 om 14:17

Trainer Ron Jans heeft woensdagavond in Breda vermoedelijk weer de beschikking over Fredrik Stenman. De Zweed is nagenoeg uitgeziekt. FC Groningen speelt woensdag om 20.45 uur in Breda tegen NAC in het kader van de KNVB-beker.

Jans blikte na de training van dinsdag vooruit op het duel met de Brabanders. “We zijn de laatste jaren tweemaal door NAC Breda uitgeschakeld in het bekertoernooi, maar in de competitie waren we tot dit jaar juist al een hele tijd ongeslagen. Dit seizoen zijn Groningen en NAC met elkaar te vergelijken. Beide clubs begonnen sterk en zijn mede door blessures wat teruggezakt op de ranglijst. Bij NAC is Rob Penders misschien nog wel belangrijker dan hun topscorer Matthew Amoah.”

Droom
“Voor ons is het bekertoernooi echt belangrijk. We zullen vier goede tegenstanders moeten verslaan om de beker te winnen. Het winnen van de beker met FC Groningen is een droom. Het liefste zou ik dat meemaken als trainer. Het ligt meer voor de hand dan het behalen van een kampioenschap. Het bekertoernooi leeft in de groep. Morgen moeten we het op het veld laten zien.”

“Petter Andersson was vandaag (dinsdag – red.) wel weer op de club, maar is er morgen nog niet bij. Fredrik Stenman sluit vermoedelijk wel weer aan. Hij heeft de volledige training meegedaan en het is nu even afwachten hoe zijn lichaam reageert. Sepp De Roover en Nicklas Pedersen richten zich op de wedstrijd van Ajax. Maar of ze dat halen, is nog niet te zeggen. Brian van Loo is er nog niet bij, net als Jeroen Veldmate.”

Houding
Afgelopen zondag was Jans niet tevreden over de houding van topscorer Marcus Berg. “Hij heeft behoorlijk wat krediet en moet laten zien dat het beter kan. De alternatieven liggen niet voor het oprapen door de afwezigheid van Pedersen en Andersson, maar hij moet zijn houding toch echt veranderen. Dat we in het laatste halfuur terugvielen, was mede aan Berg te wijten. We hebben maandag over de situatie gesproken, zoals we dat al eerder op het trainingskamp deden. En ik hoop dat het zijn vruchten gaat afwerpen.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus