string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Stenman en Pedersen in lappenmand.

Dinsdag 21 september 2010 om 14:12

Fredrik Stenman en Nicklas Pedersen zijn er woensdagavond in Rijswijk mogelijk niet bij tegen Haaglandia/Sir Winston. Stenman was wegens ziekte afwezig bij de laatste training, terwijl Pedersen last heeft van zijn voet.

Voor trainer Pieter Huistra is de bekerontmoeting tegen Haaglandia/Sir Winston een serieuze zaak, ondanks het feit dat de club momenteel de laatste plek bezet in de Zondag Topklasse. “Toen FC Groningen ooit werd uitgeschakeld tegen Heerjansdam, zat ik net bij de eerste selectie. Ik maakte die wedstrijd zelf niet mee door een wedstrijd met Oranje onder-17, maar de impact is me altijd goed bijgebleven,” aldus de trainer die bij Rangers F.C. tweemaal de League Cup won en één keer de Schotse FA Cup.
Aanpakken
Zijn devies is dan ook vanaf de eerste minuut duidelijk de overhand te nemen en daarmee een eventueel moeizaam verloop uit te sluiten. “Haaglandia is een ploeg die met een beetje ruimte goed kan voetballen, maar moeite heeft met fysieke tegenstanders. Er spelen diverse jongens die hebben gespeeld in de Beloften van BVO’s. Zelf ben ik er altijd voorstander van om in de opstelling te spelen die momenteel het sterkste is.”
Hoewel Huistra geen voorstander is van ‘rouleren’, zal Huistra de basisopstelling mogelijk op twee plekken moeten wijzigen. “De selectie is breed genoeg en het niveau van de spelers ligt dicht bij elkaar. We zullen dan ook geen enkel risico nemen met blessures. Woensdagavond niet en ook komend weekend tegen PSV niet. We hebben geen enkele twijfel om andere spelers in te zetten.”
Romantisch
De wedstrijd in Rijswijk op het Prinses Irene Sportpark is de eerste van zes mogelijke bekerwedstrijden. “De opzet van het toernooi staat garant voor een ‘romantisch’ verloop. Iedereen zit gewoon in dezelfde pot en kan tegen elkaar loten. Dat is het mooie van bekervoetbal. Het is bovendien de mogelijkheid om een echte prijs te pakken.”
Huistra zag de tegenstander zelf in de tweede ronde tegen SVZW en liet de wedstrijd van afgelopen zondag door een scout bekijken. “Wij willen ver komen en nemen elke wedstrijd zeer serieus en hebben respect voor iedere tegenstander. De afgelopen dagen hebben we prima op het kunstgras van Corpus den Hoorn kunnen trainen. Daarmee hebben we ons alvast aan de omstandigheden kunnen aanpassen.”
Supporters van FC Groningen kunnen vandaag (dinsdag – red.) via deze website, bij TicketBox of in de Fanshop kaarten voor het uitvak kopen. Woensdag blijft de kassa van het uitvak in Rijswijk gesloten.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’