string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Stenman en Ajilore vraagtekens.

Dinsdag 28 oktober 2008 om 13:21

Het is nog onzeker of Fredrik Stenman en Oluwafemi Ajilore morgenavond in Nijmegen in actie kunnen komen. De Zweedse verdediger heeft last van de lies en de Nigeriaanse middenvelder kampt met klachten aan de bovenrug. Koen van de Laak is terug bij de selectie.

In de laatste training voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen Sparta viel Gibril Sankoh geblesseerd uit. Hij bleek een dag later gewoon inzetbaar. De kwetsuren van Stenman en Ajilore oogden serieuzer, hoewel woensdag pas definitief zal blijken of het duo inzetbaar is in de uitwedstrijd tegen NEC. “We zullen binnen de technische staf nog bekijken wie we er eventueel nog bij gaan halen,” aldus FC-trainer Jans die sinds vandaag de langst zittende hoofdtrainer van FC Groningen is en het record (6 jaar) van Theo Verlangen met één dag brak. “Het was niet het plan om veel te wijzigen in de opstelling, maar zo zie je weer eens hoe de waan van de dag is en we mogelijk toch dingen moeten veranderen. Misschien worden we in de breedte van de selectie getest, maar het is zeker niet zo dat ik daar wakker van lig.”
Speelminuten
Evgeniy Levchenko en Tom Hiariej zijn er nog altijd niet bij. Zij hebben allebei te kampen met bovenbeenblessures. Martijn Meerdink traint na zijn enkeloperatie wel weer met de groep, maar heeft zelfs nog geen minuut in de Beloften gespeeld. “Gisteravond heeft Paul Matthijs een halve wedstrijd gespeeld met de Beloften. Jeroen Veldmate en Shkodran Metaj speelden een hele wedstrijd.”
Van de bankzitters van afgelopen zaterdag kwamen Ondrej Svejdik, Gonzalo Garcia en Brian van Loo niet in actie in het duel met Jong NEC dat in een 1-1 gelijkspel eindigde.
Tegenstander
Jans ziet aan NEC dat het goed draait, net als aan het einde van vorig seizoen. Maar ook ziet hij een verschil. “Toen speelden ze met spelers als Lens en Holman erg mooi voetbal. Nu staan er andere types, als Bouaouzan en Saidi. Dat zijn geen spelers met dezelfde ‘brille’, maar wel hele handige en snelle jongens.”
Ron Jans blikte vooruit op het duel met NEC. “We weten nog niet precies hoe zij zullen spelen. Ik vind Mario Been een tactisch sterke trainer en het is nog even afwachten of hij met spelers gaat rouleren. Uit de opstelling van Jong NEC van gisteravond viel een beetje af te leiden, maar lang niet alles. Ook is het nog de vraag of doelman Babos kan keepen. Anders hebben ze in Rein Baart een alternatief.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard