string(9) "claudebot"

Stenman: ‘Een mooie middag’.

Zondag 06 februari 2011 om 18:04

De 7-1 tegen hekkensluiter Willem II betekende voor FC Groningen de grootste overwinning ooit in Euroborg. Het resulteerde in een uitgelaten sfeer bij de toeschouwers en leverde ook bij de spelers een groot feest op. Doelpuntenmakers Fredrik Stenman, Tim Matavz en Andreas Granqvist waren zeer tevreden met de teamprestatie, al was de rode kaart voor de laatstgenoemde een smetje op de mooie middag.

Granqvist stopte de inzet van een Tilburger met zijn arm op de doellijn. Het resulteerde in een strafschop tegen FC Groningen en Granqvist moest inrukken. “Ik raakte de bal met mijn arm,” zegt de verdediger.  “Ik stak de arm niet uit, hield hem langs mijn lichaam, maar hij raakte de bal. Een scheidsrechter moet echter een beslissing nemen.” Het stond op dat moment 3-0 en de rode kaart levert Granqvist gegarandeerd een schorsing op. “Dan sta je wel een beetje met een dubbel gevoel.”
Vreemde middag
Het was überhaupt een vreemde middag voor de aanvoerder. Hij maakte eindelijk weer een doelpunt met zijn hoofd, maar raakte bij de actie geblesseerd en moest in de kleedkamer worden opgelapt. “Ik heb me wel eens beter gevoeld,” wijzend naar zijn gekwetste wenkbrauw. “Ik heb geen idee hoeveel hechtingen erin zitten, denk een stuk of drie. Het is niet de eerste keer en het zal ook niet de laatste keer zijn.”
Tim Matavz stond na zijn hattrick de toegestroomde media glimlachend te woord. Het was de eerste keer dat de Sloveen, in het groenwitte shirt van FC Groningen, drie maal doel trof in de competitie. “Ik heb ooit eens vier goals gemaakt in één wedstrijd. Dat was in mijn eerste seizoen in de bekerwedstrijd tegen IJsselmeervogels.”
Goede reeks
Door de drie doelpunten komt het totaal aan eredivisietreffers voor Matavz dit seizoen op 15. De aanvaller is aan een goede reeks bezig. Sterker nog, Matavz scoorde in iedere wedstrijd na de winterstop en maakte al vijf thuiswedstrijden achtereen een goal. “Het gaat goed en het is mooi dat ik nu meer heb gescoord dan vorig jaar, maar ik ben nog niet tevreden en hoop dat er nog veel doelpunten bij komen.”
Willem II speelde in de tweede helft lange tijd met negen man waardoor er voor de rappe spits veel ruimte lag. “Dat is lekker voor een spits. Ik vond dat we niet goed aan de wedstrijd begonnen, maar in de tweede helft ging het, mede door de ruimte, een stuk beter. Het was een mooie middag voor de ploeg.”
Rechts
Fredrik Stenman was na het noodgedwongen vertrek van Granqvist de aanvoerder van de Trots van het Noorden. “7-1 is natuurlijk een grote uitslag en dan is het een leuke middag.” Stenman maakte zijn eerste competitietreffer van dit seizoen. En dat met zijn rechtervoet. “Zo zie je maar weer dat ik niet alleen een linkspoot ben. Ik heb mijn rechterbeen niet alleen maar om mee te lopen, maar kan er ook mee schieten,” lachte Stenman.
Nationale elftal
Stenman vliegt maandag naar Cyprus waar een minitoernooi met het nationale elftal van Zweden staat te wachten. “Het is een droom die ik lang heb gehad,” zegt hij over zijn selectie voor het Zweedse team. “Uiteraard heeft het ook te maken met prestatie, maar ik heb niet gehoord waarom ik ben geselecteerd. Wat ik moet verwachten, is moeilijk te zeggen. Ik hoop op speeltijd.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’