string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Stenman: ‘De samenwerking met Tadic gaat prima’.

Zaterdag 21 augustus 2010 om 22:54

FC Groningen pakte in eigen Euroborg de eerste driepunter van het seizoen. De Graafschap werd met 2-1 verslagen, maar toch waren de mannen van trainer Pieter Huistra achteraf kritisch op zichzelf. Blij met het resultaat, maar niet tevreden over het spel. Zeker omdat de Trots van het Noorden lange tijd met een man meer speelde, maar het aan het einde van de wedstrijd toch nog spannend werd.

“We waren de tweede helft niet slim genoeg,” is het duidelijke antwoord van middenvelder Tim Sparv. “De eerste helft was best oké en er was weinig aan de hand, maar we maakten het ons aan het einde van de wedstrijd onnodig lastig.” Sparv had geen verklaring waarom FC Groningen in het tweede bedrijf niet door kon drukken. “Het is altijd lastig om tegen tien man te spelen, maar ik weet niet waarom we niet konden doordrukken.”
Drie punten
De middenvelder zag  een groot pluspunt terwijl veel ploeggenoten ontevreden waren. “Het is best positief dat je wel de drie punten pakt, maar iedereen ontevreden is. Dat betekent dat we meer van onszelf verwachten. Uiteindelijk hebben we de drie punten en daar gaat het om. Ik probeer iedereen duidelijk te maken dat we daar best blij om mogen zijn. Al vind ik ook dat het beter kan en beter moet.”
Sparv zelf was, na zijn goal vorige week, wederom belangrijk. Nu met een assist waaruit de 2-0 werd gescoord. “Laat ik voorop stellen dat ik totaal niet in de wedstrijd zat, maar ik ben erg blij met de assist. Ik speel dit jaar offensiever dan vorig seizoen en wil daarom ook meer in een gevaarlijke positie komen. Met een doelpunt en een assist na drie wedstrijden ben ik dan ook best tevreden.”
Oneerlijk
De Fin had een duidelijke mening over de rode kaart van Jan-Paul Saeijs waardoor De Graafschap al vroeg met tien man kwam te spelen. “Ik leef met ze mee. Het is volgens de regels, maar eigenlijk is het oneerlijk dat je een rode kaart krijgt én een penalty tegen. Het was echter wel een sleutelmoment in de wedstrijd en pakte goed uit voor ons.”
Een aantal andere sleutelmomenten waren de reddingen van keeper Luciano da Silva. De Braziliaan hield zijn ploeg goed op de been. “Het liefst krijg ik helemaal geen ballen en winnen we gewoon dik, maar ik ben blij dat ik een aantal belangrijke ballen pak. Iedereen beseft dat de tweede helft de slechtste was van dit seizoen. Dan is het wel goed dat je, ook met slecht voetbal, wel de punten pakt. We begonnen nonchalant aan de tweede helft en als er dan een tegendoelpunt valt, sluipt er toch angst in de ploeg. Gelukkig hebben we wel gewonnen, de volgende keer hopelijk weer met mooi voetbal.”
Samenwerking
Fredrik Stenman kwam, zeker in de eerste helft, vaak goed door aan de linkerkant. De back vormt een uitstekend koppeltje met de Serviër Dusan Tadic. “De samenwerking gaat prima. Dusan is een erg goede speler en ik kan vaak mee opkomen. Als hij mij de bal geeft, kan ik voorzetten, geeft hij de bal niet, heb ik hem in ieder geval een mogelijkheid geboden.” Tadic speelde in de tweede helft veel aan de rechterkant waardoor ook Stenman iets minder voorkwam in het aanvalsspel. “Ik weet eigenlijk niet waarom er werd geswitcht. De middenvelders hebben van de trainer de ruimte om dat te doen. Het was niet afgesproken, maar met Thomas Enevoldsen kan ik ook prima samenspelen.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard