Stenman afwezig in uitduel FC Utrecht

13 april 2010

Trainer Ron Jans kan woensdagavond niet beschikken over Fredrik Stenman, die afgelopen zondag in de thuiswedstrijd tegen Willem II uitviel met een hamstringblessure. FC Groningen reist af naar FC Utrecht met een selectie van zeventien spelers.

Bij FC Groningen ontbreken de rest van het seizoen Sepp De Roover (kruisband), Petter Andersson (kruisband), Ondrej Svejdik (kruisband), Jeffrey Rijsdijk (knie) en Danny Holla (kuitbeen). Ook Morten Nordstrand (lies) wordt niet op korte termijn terug verwacht. Theo Lucius (kuitbeen) mikt op een terugkeer in de wedstrijdselectie bij aanvang van de play-offs. Mike Zonneveld (achillespees) richt zich op het thuisduel met Sparta. Doelman Luciano da Silva (knie) keert mogelijk aanstaand weekend alweer terug bij de achttien. Nicklas Pedersen werd afgelopen zondag nog gewisseld, maar is volledig fit. Vanuit de Beloften zijn opnieuw Leonard Nienhuis, Frank Olijve en Darryl Lachman toegevoegd aan de eerste selectie, die woensdagavond uit zeventien spelers zal bestaan. Opmaat naar play-offs
Trainer Ron Jans over de wedstrijd:  “Dit is met FC Utrecht als tegenstander niet alleen in sportief opzicht een opmaat naar de play-offs, maar ook in het spelen van drie duels in één week. Over de kwaliteit van de selectie maak ik me geen zorgen, maar de kwantiteit voor het spelen van veel duels in korte tijd is ook van belang. Overigens willen we woensdagavond de deelname aan de play-offs graag definitief en op eigen kracht veilig stellen.” “Utrecht zal deze wedstrijd ingaan, zoals wij afgelopen zondag aantraden tegen Willem II. Namelijk met het doel sportieve revanche te nemen. Afgelopen weekend was het met Utrecht tegen ADO Den Haag matig gesteld. Dat heeft mij niet totaal verrast, want na de winterstop gaat het moeizamer met Utrecht dan in het jaar 2009. We hebben niet voor niets de kans een maximale achterstand van 15 punten morgenavond helemaal dicht te spelen.” “Dat wij verloren in Arnhem en Utrecht thuis tegen ADO toont aan dat voetballers af en toe ook net mensen zijn. Ik vind niet dat we door het het verlies tegen Vitesse de mogelijkheid op nóg een hogere klassering hebben laten liggen. Persoonlijk baal ik veel meer van de nederaag tegen Feyenoord in Euroborg of de manier waarop we punten verspeelden tegen Heracles Almelo. Wij gaan vol vertrouwen naar Utrecht, waar we de laatste jaren behoorlijk wat punten hebben gepakt.”

Laatste nieuws