Stef Nijland bezorgt PSV zege in Euroborg.

Dinsdag 24 februari 2009 om 12:23

Een loshangende geluidsbox zorgde zaterdagavond voor oponthoud bij het begin van de wedstrijd thuis tegen PSV. Om 21.10 uur kon er alsnog worden gestart en was het vooral FC Groningen wat wilde voetballen. Terwijl iedereen eigenlijk al tevreden was met een gelijkspel, was daar ineens Stef Nijland. Zijn voorzet werd in de laatste minuut van de extra tijd binnengekopt door Lazovic. PSV nam drie punten mee naar Eindhoven en FC Groningen blijft staan op de zesde plaats van de ranglijst.

Aan het begin van de wedstrijd waren de kansen voor de thuisploeg. Danny Holla zag zijn schot gekeerd worden door de doelman van PSV. De voorzet van Meerdink belandde op het hoofd van Marcus Berg, maar de bal ging naast. Aan de andere kanst waren er kansen voor Dzsudzsak, Simons en Koevermans. Er werd door beide ploegen hard gewerkt, maar het leidde niet tot een doelpunt. Vlak voor rust kreeg Gonzalo Garcia nog een kans, maar zijn schot ging over het doel. De ruststand was 0-0.
Na rust was er een spannend moment voor het doel van PSV. Het schot van Lovre werd geblokt, de rebound van Berg werd ook tegengehouden en Garcia schoot de bal van dichtbij in het zijnet. De bal wilde er gewoon niet in. FC Groningen combineerde goed en kwam regelmatig dicht in de buurt van doelman Isaksson, terwijl PSV bij balverlies van de thuisploeg juist gevaarlijk werd met countervoetbal. In de 66ste minuut kwam Ajilore in het veld voor Garcia en vlak daarna werd bij PSV Amrabat uit het veld gehaald en in zijn plaats kwam Bakkal.
De wedstrijd werd steeds spannender, omdat er voor beide ploegen een doelpunt in de lucht hing. De grootste kans voor Groningen was het moment dat Goran Lovre handig Marcus Berg wegstuurde, maar de Zweedse spit vergat de bal af te spelen aan de meegelopen Meerdink en schoot vervolgens zelf de bal naast het doel. Vlak voor tijd kwamen Danko Lazovic en Stefan Nijland in het veld voor Koevermans en Dzsudszak. Dit bleken twee gouden wissels voor PSV.
In de extra tijd was het Nijland die de bal vanaf links kon voorzetten op de vrijgelaten Lazovic. De PSV spits wist de bal dan eindelijk voorbij Luciano te werken: 0-1. Meteen daarna blies scheidsrechter Nijhuis voor het einde van de wedstrijd. De spelers van FC Groningen bleven aangeslagen op het veld achter. Doelman Luciano vestigde wel een nieuw clubrecord door 569 minuten achter elkaar zijn doel schoon te houden, maar dat was slechts een klein lichtpuntje na de gestolen overwinning van de Eindhovenaren.
Luciano; Svejdik, Sankoh, Granqvist, Stenman; Holla, Meerdink, Levchenko, Lovre; Berg, Garcia (66’ Ajilore). Rest bank: Van Loo, Matthijs, Metaj, Krohne, Lachman, Kluin.

Wedstrijdactiviteiten
Vooraf aan de wedstrijd waren er elf Junior Club leden die ondanks het late tijdstip naar het stadion waren gekomen om mee te lopen in de line-up. Dit waren: Rick van der Laan, J. van der Wijk, Lennart van Drunen, Damian van Velsen, Robin van Wijk, Mike Verhaaff, Bas Volgers, Rick Looman, Michelle Noorduin, Emilie Smit, Jeroen Gooijert.
De referee- escort bestond uit: Xander Frankes, Tristan Cooke en Tim Hertogh
In de rust was er een spannende ronde van de shoot-out competitie, want er waren maar liefst twee deelnemers die en een penalty en de shoot-out poging achter doelman Leon ter Wielen wisten te krijgen. Dit waren Emiel Pastoor en Wesley Westman. Zij gaan met drie punten allebei door naar de volgende ronde. De andere deelnemers waren: Diederik Toxopeus, Cody LIewes en Robin Boonstra.
(Foto’s: Actafotografie)