string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Start van nieuw seizoen, zaterdag al eerste oefenduel.

Dinsdag 29 juni 2010 om 14:29

In de 287ste nieuwsbrief namens directie en management gaat algemeen directeur Hans Nijland in op de start van het nieuwe voetbalseizoen, kijkt hij vooruit naar de eerste oefenwedstrijd en meldt hij de bijeenkomst van de Klankbordgroep.

“Gisteren (maandag – red.) is FC Groningen in Haren gestart met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Hoewel het WK nog in volle gang is moet de focus bij de staf en selectie van Pieter Huistra al weer op de Eredivisie worden gericht, die op zondag 8 augustus voor FC Groningen van start gaat met een thuiswedstrijd tegen Ajax.”
Oefenwedstrijden
“Voor die tijd zal FC Groningen traditiegetrouw oefenwedstrijden spelen in Stad en Ommeland. Het eerste oefenduel staat zaterdagmiddag om 15.00 uur al op het programma als een team van RWE Eemsmond haar opwachting maakt in Uithuizermeeden. Omdat er met het duel Duitsland – Argentinië een uur later een mooi WK-affiche lonkt, hebben wij de optie besproken onze wedstrijd een uur te vervroegen. Op verzoek van de organisatie zullen wij echter vasthouden aan het aanvangstijdstip van 15.00 uur.”
Koç
“Bij de eerste selectie ontbreekt Serhat Koç. Hij werd afgelopen weekend verhuurd aan Cambuur Leeuwarden. Voor hem zullen we geen vervanger aantrekken. In onze visie was Koç één van de spelers, die in aanmerking kwam voor een verhuurperiode. Ook de WK-gangers Thomas Enevoldsen en Tim Matavz zullen er de eerste weken nog niet bij zijn. Zij zullen weer aansluiten nadat het eerste team terugkeert van het toernooi in Portugal. Andreas Granqvist, die na de competitie nog interland-verplichtingen had met Zweden, zal zich volgende week maandag bij het team voegen.”
Hesp
“Ook Ruud Hesp is nog afwezig, maar wij hopen dat dit nog een tijdje zo blijft. Niet omdat we hem niet graag terugzien in Groningen, maar zolang hij afwezig is, is het Nederlands elftal nog actief op het WK in Zuid-Afrika. De keeperstrainer van FC Groningen en Oranje zag gisteren (maandag – red.) hoe Arjen Robben, voormalig speler van de FC en afkomstig uit Bedum, een zeer belangrijke rol speelde bij de winst op Slowakije. Prachtig. Hopelijk kunnen Hesp en Robben ons vrijdagmiddag ook succes brengen in de kwartfinalewedstrijd tegen Brazilië.”
Opening
“Donderdagmiddag tussen 17.00 uur en 17.30 uur zal Leandro Bacuna aanwezig zijn bij de opening van een multifunctioneel plein voor de gehele jeugd in de wijk Paddepoel, behorend bij de Bisschop Bekkerschool en de SKSG Kinderopvang. De officiële openingshandeling zal worden verricht door wethouder Frank de Vries. Bacuna zal een balletje trappen, handtekeningen uitdelen en beschikbaar zijn voor foto’s.”
Klankbordgroep
“Donderdagavond komt de Klankbordgroep weer bijeen in Euroborg. Klik hier voor de agenda en de mogelijkheid om als supporter punten in te brengen over de genoemde onderwerpen. De Klankbordgroep is een adviesorgaan met afgevaardigden van diverse supportersgroepen en sluist gevraagd en ongevraagd signalen, die leven onder het publiek, door richting de club en treedt ten minste drie keer per seizoen in overleg met directie en management van FC Groningen.”
Organisatiebureau
“Afgelopen dagen zijn er berichten verschenen als zouden wij gestopt zijn met Organisatiebureau FC Groningen. Dit is zeker niet het geval. Deze nevenactiviteit gaat in afgeslankte vorm verder, maar houdt dus absoluut niet op te bestaan. De club is met Organisatiebureau FC Groningen medio 2009 een eigen evenementenbureau gestart voor interne en externe evenementen. Hiermee wil de club haar huidige evenementen, zoals de jaarlijkse Open Dag, rondleidingen in Euroborg en arrangementen rondom thuiswedstrijden, verder doorontwikkelen en professionaliseren. Daarnaast ontwikkelt het Organisatiebureau FC Groningen nieuwe activiteiten, gelieerd aan de club.”
FC Groningen Voetbalkamp
“Een van de resultaten hiervan is de totstandkoming van het FC Groningen Voetbalkamp, dat in de week van maandag 12 juli tot en met vrijdag 16 juli voor het eerst wordt gehouden op de velden van vv Gomos in Norg. Voor dit eerste Voetbalkamp zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Meer informatie en aanmelden kan hier middels deze website. Op woensdag 14 juli zullen spelers van FC Groningen aanwezig zijn in Norg.”
Open Dag
“Vorige week meldden wij al de eerste onderdelen van het programma van onze jaarlijkse Open Dag op zondag 1 augustus en dat RTV Noord de hele dag aanwezig zal zijn met een live uitzending met spelletjes en optredens van artiesten. De centrale presentatie vanaf het podium zal verzorgd worden door Rob van Dam, presentator bij RTV Noord. De overige activiteiten en festiviteiten van de Open Dag concentreren zich vanaf 13.00 uur in en rond Euroborg en op parkeerterrein P2, voor het stadion aan de andere kant van de Boumaboulevard. De spelerspresentatie in het stadion is om 14.00 uur. De Open Dag zal om 17.00 uur worden afgesloten.”
“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’