Gezond Scoren 2018 van start

24 september 2018

Het project Gezond Scoren is vandaag, maandag 24 september, gestart op ruim vijftig basisscholen met de Kick Off. Gezond Scoren is een gezondheidsproject voor basisschoolkinderen, waarbij spelers van FC Groningen worden ingezet om kinderen en hun ouders bewust te maken van en aan te zetten tot een gezonde leefstijl. Met het project wil FC Groningen samen met haar partners bijdragen aan een gezonde samenleving in het verzorgingsgebied van FC Groningen.

Het project Gezond Scoren duurt zes weken en richt zich op basisschoolleerlingen uit groep 5 tot en met 8. Iedere week wordt er een gezondheidsthema behandeld, aangeleverd door de GGD. FC Groningen verzorgt een passende video-opname over dit thema, met in de hoofdrol een selectiespeler. Naast de video ontvangen de basisscholen ook werkboeken en kunnen zij deelnemen aan diverse acties. De kinderen ondernemen verschillende activiteiten op school en in de wijk.

Thema's 2018

  • Ontbijten
  • Groente & Fruit
  • Bewegen
  • Geluk
  • Water drinken
  • Slapen

Deelnemers

Vanuit de gemeenten Aa & Hunze, Borger-Odoorn, Groningen, Midden-Groningen, Oldambt, Pekela, Stadskanaal, Veendam en Westerwolde doen er dit jaar maar liefst 52 basisscholen mee. Dit betekent dat er meer dan 3.000 leerlingen deelnemen aan het project.

Gezondheidsquiz

Het project wordt afgesloten met een spetterende finale in de Kinepolis Bioscoop naast het Hitachi Capital Mobility Stadion. Drie finalisten maken tijdens de grote gezondheidsquiz kans op fantastische prijzen voor het bevorderen van een gezonde leefstijl rondom de scholen. De winnende school wint een Schoolplein14!

Partners

Samen met de partners, Menzis, HANNN, Kans voor de Veenkoloniën, Cruyff Foundation, GGD, AVEBE, Bslim, Makro, Groningse Kredietbank, Midden-Groningen, Huis voor de Sport Groningen en Plegt-Vos kan de Stichting FC Groningen in de Maatschappij dit project realiseren.

Laatste nieuws