string(9) "claudebot"

Stakingen in Griekenland dwarsbomen Unicef-trip Luciano.

Woensdag 15 december 2010 om 17:18

Luciano da Silva is niet afgereisd naar Athene voor een benefietwedstrijd van Unicef. Stakingen in Griekenland hebben er voor gezorgd dat de Braziliaanse doelman in Groningen is gebleven. “Heel jammer.”

Luciano was uitgenodigd om samen met ‘de Vrienden van Ronaldo en Zidane’ te spelen tegen een all stars team van Olympiakos Piraeus. De opbrengst was bestemd voor Unicef. In januari van dit jaar was de keeper van FC Groningen voor hetzelfde goede doel ook al uitgenodigd. Luciano stond toen een kwartier onder de lat in een uitverkocht Estadio de Luz in Lissabon. Samen met tientallen wereldvoetballers haalde hij toen liefst een half miljoen euro op voor Unicef.
Vervolg
Een vervolg op dit avontuur kwam er nu niet. “Ik zou afgelopen maandag vertrekken en dan op woensdag terugkeren,” vertelt Luciano. “Maar door stakingen in Griekenland, vanwege de crisis die in het land heerst, zou ik via Madrid en Frankfurt terug naar Nederland moeten vliegen. Een enorm intensieve reis. Ik heb er over nagedacht en met de trainer gesproken en toen besloten hier te blijven. De competitiewedstrijd van zaterdag tegen Excelsior is veel te belangrijk om niet goed voorbereid en uitgerust aan te beginnen.”
Balen
Luciano zegt te balen dat hij verstek moest laten gaan, maar hij heeft de knop al weer omgezet. “Jammer, zo’n evenement wil je natuurlijk liever niet missen als je wordt uitgenodigd. Ik had er dan ook graag bij geweest, maar je moet ook verstandig zijn. De wedstrijd van afgelopen weekend tegen AZ was fysiek en mentaal zwaar. Ik wil me optimaal voorbereiden op de wedstrijd van zaterdag, die voor ons heel belangrijk is.”
Volgende keer dan maar weer? “Dat hoop ik wel”, zegt Luciano. “Ik begreep al wel dat er veel meer spelers hebben moeten afzeggen, dus was ik zeker niet de enige. Ik hoop bij een volgende gelegenheid op een nieuwe uitnodiging te mogen rekenen.”
Het duel in de strijd tegen armoede in Athene eindigde dinsdagavond voor 30.000 toeschouwers in een 2-2 gelijkspel.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus