string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Spoeling dun in aanloop naar NEC-thuis.

Vrijdag 27 november 2009 om 13:26

Komende zondagmiddag speelt FC Groningen in Euroborg de thuiswedstrijd tegen NEC. In de aanloop naar het duel heeft trainer Ron Jans te maken met een elftal afwezigen. De basis wordt in ieder geval op drie plekken gewijzigd ten opzichte van vorige week.

En dat heeft te maken met de schorsingen van het trio basisspelers Luciano da Silva, Andreas Granqvist en Oluwafemi Ajilore. Ook verdediger Darryl Lachman is nog niet van de partij omdat zijn schorsing in de Beloften nog van kracht is.

Daarnaast ontbreken de langdurig geblesseerden Petter Andersson, Ondrej Svejdik en Jeffrey Rijsdijk met knieblessures. Morten Nordstrand staat nog enige tijd buitenspel met zijn hamstringblessure. Fredrik Stenman is sinds woensdag weer afwezig met liesklachten. Ook mogelijke kandidaten voor de eerste selectie, Danny Menting en Frank Olijve, kunnen niet ingezet worden. Zij hebben allebei een enkelkwetsuur.

De eerste selectie wordt aangevuld met doelman Leon ter Wielen en verdedigende middenvelder Mart Dijkstra. Mogelijk wordt ook aanvaller Dennis Krohne nog toegevoegd. Dat wordt zaterdag na de training besloten.

Trainer Ron Jans heeft dus te maken met wat omzettingen in het elftal. “Het is natuurlijk lastig dat we vier schorsingen tegelijkertijd hebben. Maar in feite wordt het steeds makkelijker het elftal samen te stellen. We hebben logische keuzes gemaakt en het is weer een mooie mogelijkheid voor andere spelers om zich te laten gelden. Het is in deze faase zaak om vastigheid op te bouwen in resultaat en opstelling. Dat is tot dusver nog niet echt gelukt. Toch gaan we niet steeds op zoek naar andere opties, want dan kun je verdwaald raken.”

Bij NEC komt Jans een collega-bestuurder van Coaches Betaald Voetbal (CBV) tegen: Wiljan Vloet. “Bij NEC is in de speelwijze nog weinig veranderd ten opzichte van de periode met Lodeweges. Vloet lijkt mij in deze fase de geschikte persoon om duidelijkheid te scheppen en nieuwe energie in het team te krijgen. Beide clubs behoren tot een groep die momenteel wat aan het aanmodderen is, qua resultaat. Iedereen wil winnen en kan drie punten goed gebruiken. Het gaat mij vooral om de manier waarop we dat doen. En dat zal komende zondag vooral gaan op basis van de duels en het leveren van strijd.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’