Spits Sierhuis schiet Groningen langs Willem II.

Zondag 03 november 2019 om 16:31

FC Groningen heeft het competitieduel met Willem II gewonnen. Het werd 2-0 in een sfeervol Hitachi Capital Mobility Stadion. Bij rust stond de thuisploeg met 1-0 voor. Beide goals werden gemaakt door spits Kaj Sierhuis. Door de winst steeg de FC naar de negende plaats op de ranglijst van de Eredivisie en staat het na twaalf speelronden in het linkerrijtje.

feest team

Joel Asoro stond voor het eerst sinds zijn komst naar FC Groningen in de basisopstelling. Keeper Sergio Padt keerde net als Mike te Wierik, Azor Matusiwa en Django Warmerdam terug in de startopstelling ten opzichte van de gewonnen bekerwedstrijd tegen Harkemase Boys.

De FC begon flitsend aan het duel met twee goede mogelijkheden voor basisdebutant Asoro, een grote kans voor Ahmed El Messaoudi uit een hoekschop, een gekraakt schot van Ajdin Hrustic en een inzet van Mo El Hakouri die werd gepakt door de keeper. Allemaal binnen het eerste kwartier van de wedstrijd.

Spits Kaj Sierhuis beloonde zijn ploeg vlak voor rust door een voorzet van Warmerdam keurig af te ronden. Via een prachtige bal van achteruit kwam Warmerdam in balbezit, hij snelde langs zijn tegenstander en vond ploeggenoot Sierhuis, 1-0. Een verdiende voorsprong voor de FC.

De FC begon de tweede helft net zo voortvarend als de eerste. Het grote verschil was dat de ploeg dit keer wel snel wist te scoren. Wederom maakte spits Sierhuis een prachtige goal. De aanvaller kreeg de bal van Asoro, die knap het luchtduel won van zijn directe tegenstander. Zonder na te denken haalde Sierhuis de trekker over en schoot de bal keihard in het net, 2-0.

Na ruim een uur spelen ging de doelpuntenmaker onder luid applaus naar de kant en was Charlison Benschop zijn vervanger. Ook Samir Memisevic mocht invallen, wat voor hem de terugkeer op het veld in het Hitachi Capital Mobility Stadion betekende, na maanden blessureleed.

De FC kwam de gehele wedstrijd niet in de problemen en gaf net als in eerdere wedstrijden dit seizoen bijzonder weinig weg. Asoro luisterde zijn basisdebuut niet op met een treffer al creëerde de Zweed ook na rust verschillende kansen voor zichzelf. Na 94 minuten spelen blies scheidsrechter Van Boekel voor het eindsignaal en werden de drie punten uitbundig met het publiek gevierd.