Spits Mortensen langdurig uitgeschakeld door blessure

20 mei 2022

Alex Mortensen is in de slotfase van het seizoen geblesseerd geraakt, waardoor de jonge spits langdurig zal zijn uitgeschakeld. De Zweedse aanvaller liep de blessure op vlak na het tekenen van zijn contract bij FC Groningen, dat hem tot medio 2024 aan de club verbindt.

De 19-jarige spits werd afgelopen seizoen gehuurd van het Zweedse Kalmar FF, waarbij FC Groningen een optie tot koop bedong. Mortensen ontwikkelde zich binnen de Opleiding op Sportpark Corpus den Hoorn dusdanig dat hij afgelopen seizoen drie keer mocht invallen - waarvan één bekerwedstrijd - in het eerste elftal van FC Groningen. De Trots van het Noorden lichtte de optie in het huurcontract van Mortensen, waardoor de Zweed werd gecontracteerd tot medio 2024.

Het knieletsel dat Mortensen vlak na het lichten van de optie opliep, is vooral een forse streep door de rekening van de spits zelf. “Ik ben ongelooflijk teleurgesteld en baal ontzettend,” zegt Mortensen in een eerste reactie. “Dit is een klap voor mezelf, maar ook heel jammer voor de club. Ik ben FC Groningen zeer dankbaar dat de club mij de kans biedt om in Nederland verder te groeien als mens en voetballer.”

FC Groningen zal Mortensen samen met de specialisten van de club en de faciliteiten in het TopsportZorgcentrum optimaal ondersteunen in zijn revalidatieproces. “Ik ga keihard werken om de club en het team in de toekomst te kunnen helpen. De komende maanden zal ik mij echter helemaal moeten focussen op mijn herstel. Ik had me de periode na het tekenen van het contract natuurlijk anders voorgesteld, maar ga er alles aan doen om sterker dan ooit terug te komen.”

Mortensen loopt veld in

Laatste nieuws