string(9) "claudebot"

Spelers onder-15 zamelen geld in voor Engels voetbalweekend.

Donderdag 09 februari 2017 om 13:54

Komende zaterdag, 11 februari, wordt op Sportpark Corpus den Hoorn van 12.00 tot 16.00 uur een actie georganiseerd voor een financiële bijdrage voor de deelname van FC Groningen onder-15 aan een toernooi in Liverpool, later deze maand.

De ploeg van trainer Bote Talsma brengt in het laatste weekend van februari een bezoek aan  Liverpool. Zij spelen dat weekend wedstrijden tegen de leeftijdsgenoten van Everton en Burnley en gaan de Premier League-wedstrijd Everton-Sunderland bezoeken. Ook staat een bezoek aan het stadion van Liverpool, Anfield Road, op de rol. Tenminste, als de acties van zaterdagmiddag genoeg inkomsten opleveren.

Middelen
Aangezien deze activiteit buiten de reguliere begroting van de Opleiding FC Groningen valt, hebben de spelers sponsors gezocht en betalen de ouders mee aan de kosten van dit weekend. De spelers hebben zelf ook andere ideeën ingebracht hoe zij aan de benodigde middelen kunnen komen.

Om een deel van budget te dekken, zullen spelers, ouders en stafleden van FC Groningen onder-15 komende zaterdag 11 februari op Corpus den Hoorn diverse activiteiten organiseren om geld in te zamelen. Zo is er een verloting met mooie FC Groningen-prijzen. De hoofdprijs is een shirt van FC Groningen, voorzien van de handtekeningen van de spelers uit het eerste elftal.

Winnaars
Ook wordt er warme chocolademelk verkocht en broodjes worst en daarnaast zijn er paraplu’s te koop van de Vrienden van de Opleiding. Dit zowel bij de wedstrijd van FC Groningen onder-15 tegen PEC Zwolle (aanvang 12.30 uur) als voor, tijdens de eerste helft en de pauze van FC Groningen onder-23 tegen SV Huizen (aanvang 15.00 uur).

In de pauze van de wedstrijd tussen FC Groningen onder-23 en SV Huizen worden de winnaars van de verloting bekend gemaakt. De winnende nummers van de verloting verschijnen eveneens op het Twitter-account van de Opleiding FC Groningen, @jeugd. De totaalopbrengst van de verkoop en de verloting zal begin volgende week bekend gemaakt worden via deze website en eerder genoemde kanalen.

Extra’tje
Centrale verdediger Yannick Hettinga (14) van FC Groningen onder-15 speelt zaterdagmiddag eerst zelf de topper in de Eerste Divisie A, tegen PEC Zwolle onder-15. Nadat hij is omgekleed gaat hij zelf aan de slag en helpt hij de ouders en stafleden die de acties hebben opgezet. “We gaan als spelersgroep zelf achter de kraam staan om chocomelk te verkopen en broodjes en ook lootjes voor het gesigneerde FC Groningen-shirt.”

Hettinga hoopt met de extra inkomsten een leuk extra’tje te verdienen tijdens het weekend in Engeland. “Het lijkt ons prachtig om ook nog een rondleiding te krijgen in het stadion van Liverpool, Anfield Road. Liverpool is mijn favoriete club in Engeland. Het is een prachtige reis en bovendien is het goed voor onze ontwikkeling, om te spelen tegen topploegen van onze leeftijd in Engeland.”

56onder15teamfoto20160822JV4009

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus