string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Spelers FC Groningen stemmen in met premieverlaging.

Woensdag 09 september 2009 om 15:37

De spelersraad van FC Groningen – en daarmee de volledige selectie van de club – is akkoord gegaan met een verlaging van de premies voor het seizoen 2009/2010. In gesprekken met de clubleiding hebben de spelers begrip getoond voor de economische situatie in de wereld en hebben zij een gebaar naar de club gemaakt.

Algemeen directeur Hans Nijland had eind juli op de jaarlijkse persdag van FC Groningen al aangekondigd dat FC Groningen – net als alle andere clubs en ondernemingen – kritisch zou gaan kijken naar de uitgaven. Hij sprak daarbij de sterke verwachting uit dat de salarissen de komende jaren onder druk zouden komen te staan. Ook in het betaald voetbal. Nijland gaf bij die gelegenheid tevens aan dat lopende contracten uiteraard gerespecteerd zouden worden, maar dat bij nieuwe besprekingen en het aangaan van nieuwe overeenkomsten andere normen en uitgangspunten zouden worden gehanteerd.
Onderkend
In gesprekken met de spelersraad over de vaststelling van het nieuwe premiestelsel heeft de directie van FC Groningen dit onder woorden gebracht. De selectie heeft de situatie onderkend en meegedacht in het voorstel tot premieverlaging. Naast een basissalaris ontvangen voetballers tevens premies voor sportieve prestaties die worden geleverd. Daarin gaan de spelers nu achteruit.
Nijland is over de uitkomst zeer te spreken. “De voetballerij wordt nog wel eens afgeschilderd als een wereld van het grote geld waarin niets te gek is, maar door de opstelling van onze spelers kunnen we zien dat ook zij zich realiseren dat er momenteel wat aan de hand is in de wereld. De economische crisis raakt iedereen en de spelers beseffen dat de recessie niet onopgemerkt aan hun neus voorbij kan gaan. Wij hebben grote waardering voor deze houding en stellen het zeer op prijs dat de spelers met ons meedenken en een diep gebaar maken. Dit is een belangrijk signaal en een moedige stap.”
Gepast
Aanvoerder Koen van Laak stelt namens de selectie: “Niemand vindt het leuk om te moeten inleveren, maar gezien de economische situatie en de gevolgen hiervan voor de club vonden wij het gepast mee te denken. We zijn om de tafel gegaan en de directie heeft ons duidelijk uitgelegd hoe de situatie bij de club momenteel is, en dat is een andere dan een paar jaar terug. Wij als spelersraad hebben dit aangehoord en gemeend daarin ook iets te kunnen betekenen. Dat heeft geresulteerd in een oplossing waarbij wij water bij de wijn hebben gedaan en daarover hebben we een akkoord bereikt.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’