string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Spelers aan het publiek voorgesteld.

Zondag 15 juli 2012 om 14:39

Een van de hoogtepunten van de Open Dag is traditioneel het voorstellen van de selectie en staf aan de fans. Op de 26ste editie van het open huis van FC Groningen is dat niet anders. Met name de nieuwe aanwinsten konden op een groot applaus rekenen.

De spelerspresentatie, onder toeziend oog van zo’n negenduizend supporters in Euroborg, werd deze keer gedaan door Koen Janssen die voor hij begon allereerst stadionspeaker Jan Wildeman nog even in het zonnetje zetten. Wildeman is alweer 32 jaar de spreekstalmeester in het Stadion Oosterpark en Euroborg.
Nadat de technische staf van de trap naar beneden was geroepen, onderwierp Janssen de nieuwe hoofdtrainer Robert Maaskant aan een korte quiz. Daarin liet Maaskant blijken dat hij goed op de hoogte is van de historie van de club, die in 1983 onder leiding van trainer Han Berger voor het eerst Europees voetbal speelde en in zes van de afgelopen zeven seizoenen actief was in de play-offs.
Nieuw was de introductie van de spelers door de vier leden van de technische staf. Ruud Hesp presenteerde Luciano da Silva en nieuweling Marco Bizot die naast Edwin van der Sar en Iker Casillas zijn collega Luciano als een van zijn voorbeelden noemde.
Dick Lukkien riep vervolgens één voor één de verdedigers naar beneden. Als laatste kwam de man met rugnummer 29 de trappen af: Stefano Magnasco. De antwoorden van de Chileen werden door Luciano da Silva in het Nederlands vertaald. Duidelijk is dat hij het zowel in verdedigend als aanvallend opzicht ‘perfecto’ wil doen.
Erwin van de Looi nam de middenvelder voor zijn rekening. De uit Denemarken teruggekeerde Oluwafemi Ajilore kreeg een luid applaus net als Essent Speler van het Jaar Maikel Kieftenbeld en aanwinsten Paco van Moorsel en Michael de Leeuw, respectievelijk geboren in Veldhoven en Goirle, hemelsbreed slechts dertig kilometer van elkaar verwijderd.
De aanvallers tenslotte, werden aangekondigd door Robert Maaskant. Mitchell Schet wist vervolgens te vertellen dat Pé&Rinus te horen zijn in vorm van een doelpuntentune in Euroborg. Genero Zeefuik werd geconfronteerd met een lijstje van zijn voorgangers Erik Nevland, Luis Suárez, Marcus Berg en Tim Matavz als spitsen in Euroborg. Peter Houtman en Hennie Meijer kende hij alleen van naam. “Volgens mij speelden die voor Groningen toen ik nog niet eens geboren was,” pareerde de in 1990 geboren Zeefuik.

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’