Spektakelstuk Groningen 2 – Feyenoord 2 eindigt in 3-3.

Dinsdag 12 november 2019 om 17:05

FC Groningen 2 heeft dinsdagmiddag op Sportpark Corpus den Hoorn met 3-3 gelijkgespeeld tegen Feyenoord 2. De ruststand was 1-0 in het voordeel van de Groningers door een treffer van Sam Schreck. In het eerste kwartier na rust werd het 1-3 en kreeg FC-doelman Jan de Boer de rode kaart. Amir Absalem maakte in ondertal de 2-3 en 3-3. Door het resultaat blijft Groningen koploper in de Reservedivisie A en is het geplaatst voor de winnaarsronde na de winterstop.

memisevic

Bij de thuisploeg stonden vier spelers in de basis, die ook afgelopen vrijdag aan de aftrap stonden tijdens de gewonnen wedstrijd van het eerste elftal bij Vitesse: Mike te Wierik, Joel Asoro, Mo El Hankouri en Ahmed El Messaoudi. Samir Memisevic viel na vijf minuten uit met een blessure en werd vervangen door Django Warmerdam.

Na ruim een kwartier spelen, kwam FC Groningen 2 op voorsprong door een treffer van Sam Schreck, 1-0. Het was ook de ruststand op Sportpark Corpus den Hoorn. In het eerste kwartier na rust zorgden Rodney Huijgen en Luciano Narsingh namens Feyenoord voor 1-1 en 1-2. Vervolgens kreeg FC-doelman Jan de Boer rood wegens het neerhalen van een doorgebroken speler. Even later maakte Yassin Ayoub uit een vrije trap de 1-3.

FC Groningen liet zich hierdoor echter niet uit het veld slaan en door twee doelpunten van Amir Absalem werd alsnog één punt uit het vuur gesleept: 3-3. Door het gelijkspel heeft FC Groningen nu 17 punten uit acht wedstrijden en is het verzekerd van een plek bij de top-6 van deze divisie van elf ploegen.

Dat betekent een ticket voor de winnaarspoule met daarin eveneens de top-6 van de zuidelijke divisie. Voor de winterstop speelt FC Groningen 2 nog uit bij Go Ahead Eagles (maandag 25 november, 18.30 uur) en thuis tegen sc Heerenveen (maandag 2 december, 15.00 uur).

Jan de Boer (55’ rood), Mike te Wierik, Bart van Hintum, Samir Memisevic (5’ Django Warmerdam), Amir Absalem, Daniël van Kaam, Ahmed El Messaoudi, Sam Schreck, Gabriel Gudmundsson (46’ Ramon Pascal Lundqvist), Mo El Hankouri, Joel Asoro (56' Thom van Rotterdam).
Rest bank: Max Hamelink.

Scores: 18’ Sam Schreck 1-0; 47’ Rodney Huijgen 1-1, 53’ Luciano Narsingh 1-2, 57’ Yassin Ayoub 1-3, 75’ Amir Absalem 2-3, 80’ Amir Absalem 3-3.

Scheidsrechter: Van Osch
Rode kaart: 55’ Jan de Boer